Världens högsta trähus, Mjøstårnet i Brumunddal, får dörrar från SSC

Mjøstårnet sett från Mjøsa. (Voll Arkitekter AS) Den norska byggentreprenören Hent AS, som har fått det spännande uppdraget att uppföra världens högsta träbyggnad, har nu gett SSC förtroendet att leverera de 400 dörrar som behövs till det uppmärksammade byggprojektet. 

Kenneth Johansen är ansvarig säljare mot den norska marknaden. – Det känns hedrande att få förnyat förtroendet av Hent AS. Att dessutom få vara med och leverera våra produkter till världens högsta träbyggnad känns fantastiskt. Vi har god erfarenhet av att arbeta med dem och vet vilka förväntningar de har i sina byggprojekt. Mjøstårnet blir hela 18 våningar högt med 1/3…

Mjøstårnet sett från Mjøsa. (Voll Arkitekter AS)

Den norska byggentreprenören Hent AS, som har fått det spännande uppdraget att uppföra världens högsta träbyggnad, har nu gett SSC förtroendet att leverera de 400 dörrar som behövs till det uppmärksammade byggprojektet. 

Kenneth Johansen är ansvarig säljare mot den norska marknaden.

– Det känns hedrande att få förnyat förtroendet av Hent AS. Att dessutom få vara med och leverera våra produkter till världens högsta träbyggnad känns fantastiskt. Vi har god erfarenhet av att arbeta med dem och vet vilka förväntningar de har i sina byggprojekt.

Mjøstårnet blir hela 18 våningar högt med 1/3 kontor, 1/3 hotell och 1/3 bostäder. Dessutom tillkommer simhallen på omkring 4 700 kvadratmeter och ett antal hyreshus. Hela projektet handlar om 30 000 kvadratmeter och en investering på cirka en miljard NOK.

Ett landmärke inom trähusbranschen

SSC har genom åren levererat till flera andra uppmärksammade byggprojekt som t ex Turning Torso och Nya Karolinska men med detta uppdrag får man nu också ett landmärke inom träbyggnadsbranschen.

– I Mjøstårnets fall så handlar det om en multifunktionell byggnad med olika verksamheter och krav vilket passar SSC:s expertis väl. Det känns därför extra roligt att få leverera till ett så uppmärksammat landmärke som Mjøstårnet. Uppdraget är ett kvitto på att vi även har ett starkt varumärke i Norge.

SSC har lång erfarenhet av uppmärksammade byggprojekt även i Norge där man levererat till bland annat Clarion Hotel Energy i Stavanger och Edvard Grieg Hotel i Bergen.

– Vi går en spännande framtid till mötes. När allt högre krav ställs på utförande, genomförande och logistik så finns vi där. Även i världens högsta trähus, avslutar Kenneth med ett leende!

För mer information kontakta,

Kenneth Johansen
Säljare Norge
+46 910-72 59 32
+46 70-577 61 10

kenneth.johansen@sscgroup.se

anders@cco.se