Unika skjutdörrar till nytt byggkoncept för ungdomslägenheter

Det är byggföretaget Junior Living som står bakom konceptet med små kompletta lägenhetsmoduler – inklusive balkong – med hög prefabriceringsgrad som sätts ihop till flerbostadshus. När det gäller skjutdörrarna ut till balkongerna har SSC levererat en produkt som löser flera både funktions-, leverans- och prismässiga krav. – Dels handlar det om att förena isoleringsförmåga och praktisk användbarhet. För att klara u-värden och ljudkrav får skjutdörren högre vikt. Men för att den ändå ska vara lätt att öppna och stänga utan att behöva lyftas har vi tagit fram en beslagslösning som inte funnits tidigare på marknaden, säger Mikael Lind, försäljningschef för…

Det är byggföretaget Junior Living som står bakom konceptet med små kompletta lägenhetsmoduler – inklusive balkong – med hög prefabriceringsgrad som sätts ihop till flerbostadshus. När det gäller skjutdörrarna ut till balkongerna har SSC levererat en produkt som löser flera både funktions-, leverans- och prismässiga krav.

– Dels handlar det om att förena isoleringsförmåga och praktisk användbarhet. För att klara u-värden och ljudkrav får skjutdörren högre vikt. Men för att den ändå ska vara lätt att öppna och stänga utan att behöva lyftas har vi tagit fram en beslagslösning som inte funnits tidigare på marknaden, säger Mikael Lind, försäljningschef för dörrar och glaspartier hos SSC.

– Dessutom har det handlat om att leverera snabbt till ett bra pris. Detta för att fungera med hela idén om kort byggtid och rimliga slutpriser på bostäderna. I det fallet har vi på SSC den stora fördelen att vi förfogar över hela kedjan tillverknings-/leveranskedjan utan fördyrande mellanhänder.

Ett speciellt produktkrav var också att en väggdel byggdes in i skjutdörrspartiet, i detta fall i furu men med möjligheter för alla slags andra träslag. SSC levererade även ytterdörrar och WC-dörrar till lägenheterna.

– Det har varit ett intressant projekt eftersom det svarar upp mot en viktig efterfrågebild på bostadsmarknaden. Projektet har också visat på flera av SSC:s styrkor. Såväl innovations- och leveransförmågan som en del av vår stora sortimentsbredd. Det känns kul, avslutar SSC:s Mikael Lind.

anders@cco.se