Ulf Rosenius ny vd på SSC Klingan

Nu står det klart att Skellefteåföretaget SSC Klingan får en ny vd efter årsskiftet. Nuvarande vd:n Staffan Hällgren går i pension efter nästan 20 år och lämnar över rodret till Ulf Rosenius. Ulf Rosenius, som har lång erfarenhet av liknande befattningar, kommer närmast från en vd-roll för SSC:s eget entreprenadsbolag, SSC Entreprenad. ”Jag har tidigare varit engagerad i SSC Klingans styrelse så det känns både spännande och utmanande att få en operativ roll i bolaget. Framförallt arbetet med att bygga team och arbeta mot tydliga mål där vi utvecklas tillsammans”, säger Ulf. SSC Klingan har haft en stark tillväxt sedan…

Nu står det klart att Skellefteåföretaget SSC Klingan får en ny vd efter årsskiftet. Nuvarande vd:n Staffan Hällgren går i pension efter nästan 20 år och lämnar över rodret till Ulf Rosenius.

Ulf Rosenius, som har lång erfarenhet av liknande befattningar, kommer närmast från en vd-roll för SSC:s eget entreprenadsbolag, SSC Entreprenad.

”Jag har tidigare varit engagerad i SSC Klingans styrelse så det känns både spännande och utmanande att få en operativ roll i bolaget. Framförallt arbetet med att bygga team och arbeta mot tydliga mål där vi utvecklas tillsammans”, säger Ulf.

SSC Klingan har haft en stark tillväxt sedan Staffan Hällgren och Fredrik Nystedt, under början av 2000-talet, valde att slå sig samman i nya lokaler på Hedensbyn och satsa på ny teknik. Fabriken har vuxit ordentligt och idag en stark och betydelsefull medlem inom SSC.

Nuvarande vd:n Staffan Hällgren har arbetat inom företaget sedan 1996 och varit med om företagets kliv – från några få anställda med de ”gröna maskinerna från 50-talet” till den toppmoderna industri man är idag.

”Tittar jag tillbaka på företagets utveckling så kan jag konstatera att SSC varit en bra organisation för oss att vara medlem i. Det har varit lyckat. Beslutet att gå i pension har därför vuxit fram sakta och för några månader sedan bestämde jag mig helt. Det känns otroligt bra att det blir Ulf som tar över. Jag är väldigt mån om att företaget ska vara kvar i lokal ägo samt att det ska finnas och verka på orten”, säger Staffan Hällgren.

Ulf Rosenius tillträder sin nya roll den första januari 2022.

anders@cco.se