Tre Damer köper fönster för sju miljoner

SSC Ostvik Fönster ska leverera fönster till 510 lägenheter i Fruängen som ägs av Riksbyggens bostadsrättsförening Tre Damer. Det är första bytet av fönster på dessa fastigheter vilka ligger på Eva Bonniers gata, Hanna Paulis gata och Kata Dahlströms gata. Husen uppfördes i slutet av 50-talet när byggandet tog fart i denna stadsdel i sydöstra Stockholm. – På många av fastigheterna i Sverige som byggdes med hög kvalitet på 1950-talet måste man nu byta fönster, konstaterar Åke Nordlund och inflikar att det trots allt är vanligare med fönsterbyten på hus som byggdes under miljonprogrammet på 70-talet. Den fönstermodell som Kungsfiskaren…

SSC Ostvik Fönster ska leverera fönster till 510 lägenheter i Fruängen som ägs av Riksbyggens bostadsrättsförening Tre Damer. Det är första bytet av fönster på dessa fastigheter vilka ligger på Eva Bonniers gata, Hanna Paulis gata och Kata Dahlströms gata. Husen uppfördes i slutet av 50-talet när byggandet tog fart i denna stadsdel i sydöstra Stockholm.

– På många av fastigheterna i Sverige som byggdes med hög kvalitet på 1950-talet måste man nu byta fönster, konstaterar Åke Nordlund och inflikar att det trots allt är vanligare med fönsterbyten på hus som byggdes under miljonprogrammet på 70-talet.

Åke Nordlund

Den fönstermodell som Kungsfiskaren och Tre Damer valt är SSC Ostvik Fönsters mest exklusiva.
– Det är ett allmogefönster med träinsida som ger värme och känsla och aluminiumutsida som ger slitstyrka och elegans. Fönstren kommer att smälta mycket väl in i omgivningen, berättar Berndt Öhman, säljare vid SSC Skellefteå AB.

Fönstren levereras med persienner och är förberedda för ventilation. U-värdet
ligger på 1,2. Leveransen sker i två etapper med start i mitten av maj. Sommaren 2006 ska alla fönster finnas på plats.
– Den här ordern tryggar sysselsättningen för oss under det närmaste året och kan också leda till nyanställningar, säger Åke Nordlund.
– De stigande energipriserna medför att många fastighetsägare funderar kring att sätta in nya fönster med bättre energivärde. Framtiden ser riktigt ljus ut för oss, avslutar han.

Mer information:
Åke Nordlund, SSC Ostvik Fönster, 0910-73 36 70
Berndt Öhman, SSC Skellefteå, 0910-72 59 00

SSC är Skandinaviens ledande leverantör av byggnadssnickerier såsom fönster, dörrar,
trappor och specialsnickerier. Bolaget ägs av 8 snickerifabriker som via SSC Skellefteå
AB säljer och marknadsför sina produkter. Samarbete sker även med fabriker utanför
ägargruppen. Försäljningskontoret finns i Skellefteå och gruppen omsätter 400 miljoner
kronor och har 400 medarbetare.

SSC Ostvik Fönster AB startades 1928 och ägs sedan 1993 av Åke Nordlund och Svante Lundgren. Företaget tillverkar ett tiotal olika fönstermodeller i trä/aluminium. De har 20 anställda och tillverkar cirka 15 000 fönster per år. Omsättningen landade på 24 miljoner kronor 2004.

Kungsfiskaren Bygg och Fastighet AB är ett av Stockholms ledande ROT-, byggservice- och måleriföretag. De omsätter 650 miljoner kronor och sysselsätter cirka 320 personer.

Pressbild 1Pressbild 2Pressbild 3Pressbild 4

anders@cco.se