Svenska folkets drömhus med trappa från SSC

Puts tillsammans med liggande panel i cederträ, egen avdelning för barnen, dubbel takhöjd med många fönster samt kök- och vardagsrum i ett. Det är svenskarnas drömkoncept när det gäller hus. Huset i Höllviken var Stefan Jansson och Ulrika Svenssons fjärde. – Efter alla boenden visste vi precis vad vi ville ha, säger Stefan Jansson. Passade på millimetern Trappan är i oljad ek och har tillverkats av SSC Trätrappor. Stålräcket runt ”balkong” och trappa lät familjen smida på plats. – Jag har tidigare samarbetat med SSC och visste att de kunde ställa upp på mina speciella önskemål vad gäller trappa, berättar…

Svenska folkets drömhusPuts tillsammans med liggande panel i cederträ, egen avdelning för barnen, dubbel takhöjd med många fönster samt kök- och vardagsrum i ett. Det är svenskarnas drömkoncept när det gäller hus.

Huset i Höllviken var Stefan Jansson och Ulrika Svenssons fjärde.
– Efter alla boenden visste vi precis vad vi ville ha, säger Stefan Jansson.

Passade på millimetern
Trappan är i oljad ek och har tillverkats av SSC Trätrappor. Stålräcket runt ”balkong” och trappa lät familjen smida på plats.
– Jag har tidigare samarbetat med SSC och visste att de kunde ställa upp på mina speciella önskemål vad gäller trappa, berättar Stefan Jansson.

Han är mycket nöjd med resultatet.
– När trappan levererades passade den på millimetern, säger Stefan Jansson.

PICT0004_liten3 PICT0007_liten5

 

Huset har paret skapat tillsammans med arkitekten Mikael Wikeborg, vid Wikeborg & Sander Arkitektur och Fastighetsutveckling AB och JW-hus. Mikael Wikeborg är nu nominerad till det prestigefyllda Mies van der Rohe-priset.
– Trappan smälter mycket väl in i miljön, konstaterar han.

Förutom äran också fick familjen Jansson – Svensson även ta emot en check på 25 000 kronor i samband med prisutdelningen på Stockholm Furniture Fair.
– Utmärkelsen ser vi som en bekräftelse på att vi varit rätt ute i våra tankar om att bygga och bo, avslutar Stefan Jansson.

Text: Lars Westerlund

anders@cco.se