Storleken hade betydelse när SSC fick leverera skjutdörrslösning till välkända Restaurang Salt i Tylösand

SSC är erkänt duktiga när det gäller att kunna erbjuda kundanpassade snickerier. Uppdraget att leverera en fyra meter bred Silence Inwall® till välkända Restaurang Salt i Tylösand var inget undantag. Tanken med den enorma skjutdörren är att smidigt kunna dela av restaurangen när man genomför utbildningar och events. Projektet blev aktuellt i samband med att SSC:s säljare, Paul Söderberg, fick en förfrågan från MTA Bygg & Anläggning i Halmstad om det var möjligt att tillverka en specialanpassad version av SSC:s smidiga Silence Inwall® där dörrbladet skulle behöva bli hela fyra meter brett. Eftersom Silence Inwall® är en inbyggd skjutdörrslösning så…

SSC är erkänt duktiga när det gäller att kunna erbjuda kundanpassade snickerier. Uppdraget att leverera en fyra meter bred Silence Inwall® till välkända Restaurang Salt i Tylösand var inget undantag. Tanken med den enorma skjutdörren är att smidigt kunna dela av restaurangen när man genomför utbildningar och events.

Projektet blev aktuellt i samband med att SSC:s säljare, Paul Söderberg, fick en förfrågan från MTA Bygg & Anläggning i Halmstad om det var möjligt att tillverka en specialanpassad version av SSC:s smidiga Silence Inwall® där dörrbladet skulle behöva bli hela fyra meter brett. Eftersom Silence Inwall® är en inbyggd skjutdörrslösning så krävs således ett utrymme på åtta meter som den 150 kg tunga dörren ska kunna röra sig smidigt och fritt i.

Efter en dialog med projektledare Anders Nyström på SSC Öhns fabrik så kunde klartecken ges till byggföretaget. – Eftersom dörrbladen till Silence Inwall® har en mycket formstabil konstruktion så vi var aldrig orolig för att det inte skulle fungera i praktiken. Vi var mest fundersamma på om det skulle gå att tillverka ett så pass stort dörrblad i våra maskiner men det gick fint. Själva skjutdörrsbladet blev uppdelat i fyra separata delar som sedan monterades ihop på byggarbetsplatsen. Detta eftersom det var svårt att hitta en vettig lösning på hur man skulle kunna frakta det enorma dörrbladet i ett stycke ända fram till bygget, berättar Nyström.

– Ett udda men kul projekt. Jag tror inte att det är många tillverkare som kan få fram en högpresterande infälld skjutdörrslösning i denna storlek, avslutar Paul Söderberg.

 

Silence Inwall®
Att gömma en fyra meter dörr i väggen är en smal sak med denna superbreda Silence Inwall®.
anders@cco.se