Stark medvind för SSC

Fr.v: Sara Hedman, Jan Karlsson, Lars Wiklund, Brynolf Larsson, Mikael Lind, Peter Forsséll (vd), Johan Bodén, Daniel Pettersson, Johan Jonsson, Malin Eriksson, Hendrik Nurmilampi och Susann Klippmark.

Peter Forsell, SSC, Skellefteå Snickericentral
Peter Forsséll

2004 var försäljningen för SSC 384 miljoner kronor.
– Det har skett en enorm tillväxt. I år räknar vi med att nå en bra bit över 540 miljoner. Marknaden uppskattar våra produkter mer än någonsin, berättar Peter Forsséll.

SSC är Skandinaviens bredaste leverantör av snickeriprodukter. Peter Forsséll menar att en viktig framgångsfaktor ligger just i att företaget kan erbjuda ett mycket brett produktsortiment av hög kvalitet.
– Bra exempel på detta är våra leveranser till Turning Torso i Malmö och till Skellefteå Kraft Arena. Där har vi stått för det mesta i inredningsväg. Det är bekvämt för kunden att kunna köpa allt de behöver från en enda leverantör

Alla är lönsamma

En annan stor fördel som SSC har är den stora flexibiliteten.
– Att vi kan anpassa och modifiera snickeriprodukterna efter kundens önskemål och ge dem en god service i hela processen från offert till montage har gett resultat både i omsättning och i lönsamhet.

Peter Forsséll konstaterar att företagen som ingår i SSC har god lönsamhet. Volymökningen har skapat en hel del nya arbetstillfällen i medlemsföretagen.
– Även hos säljbolaget, SSC Skellefteå, har vi utökat antalet medarbetare, närmare bestämt med 13 personer och idag är vi 47 anställda. Våra säljare har gjort ett kanonjobb som gett medlemsföretagen vind i seglen.

Några av SSCs färskaste leveranser är inredningar till Sveriges största rättcentrum i Göteborg, prisbelönta Gyldendalhuset i Oslo och universitetssjukhuset St Olavs Hospital i Trondheim.
– Vi har flera spännande objekt på gång, avslutar Peter Forssell.

anders@cco.se