SSCs fönster gör succé i exklusiva ryska hem och kontor

– Det handlar uteslutande om individuella lösningar av högsta kvalitet vad gäller teknisk prestanda och finish som skall passa till de många exklusiva privathem som byggs i Moskva och St. Petersburg, säger Ulf Rosenius, exportansvarig vid SSC i Skellefteå. Exporten till Ryssland har sin upprinnelse i tiden strax efter Perestrojkan. Då kontaktades SSC av ett större, ryskt byggföretag som ville ha snickeridetaljer till sina byggen. Kvaliteten på de levererade fönstren föll byggföretaget i smaken och sedan början av 1990-talet exporteras måttsnickrade fönster till Ryssland. Exporten har uppgått till mellan 4-7 miljoner per år, under de senaste åren. – Vår export…

– Det handlar uteslutande om individuella lösningar av högsta kvalitet vad gäller teknisk prestanda och finish som skall passa till de många exklusiva privathem som byggs i Moskva och St. Petersburg, säger Ulf Rosenius, exportansvarig vid SSC i Skellefteå.

Exporten till Ryssland har sin upprinnelse i tiden strax efter Perestrojkan. Då kontaktades SSC av ett större, ryskt byggföretag som ville ha snickeridetaljer till sina byggen. Kvaliteten på de levererade fönstren föll byggföretaget i smaken och sedan början av 1990-talet exporteras måttsnickrade fönster till Ryssland. Exporten har uppgått till mellan 4-7 miljoner per år, under de senaste åren.

– Vår export av fönster till Ryssland är en liten del av vår totala verksamhet, men samtidigt är det ett erkännande av vår höga kompetens att det är just vi som får förtroendet att leverera dessa fönster. Inte minst med tanke på de exceptionellt höga krav på form, finish och material som ställs, säger Peter Forsséll, VD för SSC.

Med fokuserad satsning på Rysslandsmarknaden i kombination med nya, kvalificerade återförsäljare kan exportvolymerna komma att öka. SSCs återförsäljare tar ett helhetsansvar som innefattar all från projektering och uppmätning till import och montage. Förmågan att ta sig an helheten är också mycket av nyckeln till SSCs framgångar i Ryssland.

– Vi fortsätter att aktivt bearbeta den ryska marknaden i förhoppning om att såväl öka fönsterförsäljningen som att få upp ryssarnas ögon för fler SSC-produkter. Samtidigt är det inte bara kvantiteten som räknas i vår exportverksamhet, det är lika betydelsefullt för oss att få nya influenser och ny kunskap från utlandsmarknaden. Det har alltid varit en viktig del i SSCs utveckling ända sedan starten, avslutar Ulf Rosenius.

anders@cco.se