SSC viktig leverantör till Skellefteå Kraft Arena

Det är en tämligen stor order och ett mycket hedrande uppdrag eftersom ishockeyn och hemmalaget AIK betyder så mycket för Skellefteå och skellefteborna, säger Christer Hedström, säljare på SSC. Även om SSC i det här avseendet också varit hemmalag var konkurrensen om uppdraget hård. – Flera faktorer avgjorde till SSCs fördel. Till exempel deras kreativitet, produktbredd och erfarenhet gentemot de olika beställarna i projektet. Men också serviceviljan och ett totalt sett konkurrenskraftigt pris, säger Lars Johansson hos huvudentreprenören PEAB i Skellefteå. I första etappen levererar SSC främst innerdörrar till nya arenans omklädningsrum och administrativa lokaler. Och mer blir det. Inte…

Det är en tämligen stor order och ett mycket hedrande uppdrag eftersom ishockeyn och hemmalaget AIK betyder så mycket för Skellefteå och skellefteborna, säger Christer Hedström, säljare på SSC.

Även om SSC i det här avseendet också varit hemmalag var konkurrensen om uppdraget hård.
– Flera faktorer avgjorde till SSCs fördel. Till exempel deras kreativitet, produktbredd och erfarenhet gentemot de olika beställarna i projektet. Men också serviceviljan och ett totalt sett konkurrenskraftigt pris, säger Lars Johansson hos huvudentreprenören PEAB i Skellefteå.

Skellefteå kommuns ritning på arenan (klicka på bilden för pdf).
Skellefteå kommuns ritning på arenan 

I första etappen levererar SSC främst innerdörrar till nya arenans omklädningsrum och administrativa lokaler. Och mer blir det. Inte minst genom inredningarna till de 26 exklusiva logerna och hemmalagets specialritade omklädningsrum.

– AIKs omklädningsrum är ett intressant kapitel för sig. Slutresultatet blir en kombination av exklusivitet och slitstyrka med allt från träytor i björk till extra hårda ytbehandlingar och specialdimensionerade detaljer. Det blir en miljö som både är elegant och som står pall för det mesta. Ett bevis på anpassningen är att vi stått i direktkontakt med lagets materialförvaltare, i princip varenda detalj är skräddarsydd, säger SSCs Christer Hedström.

Tillgängligheten, närheten och flexibiliteten präglar också samarbetet med entreprenören.
– Det är en stor fördel att kunna träffas och diskutera igenom saker på kort varsel, och dessutom få snabb hjälp med problemlösning och konstruktiva förslag och förbättringar. Det får vi definitivt med SSC, avslutar PEABs Lars Johansson.

anders@cco.se