SSC Vännäs Dörr stärker både ledning och produktion

SSC Vännäs Dörr hade behov av att rekrytera en projekt- och konstruktionschef. Efter ett internt arbetsmiljöarbete så beslutade man att istället utse befintlig produktionschef Jonas Hjältén som tillförordnad projekt- och konstruktionschef och rekrytera erfarne Magnus Brömster som produktionschef. Efter ett år kommer sedan Magnus att axla sin tilltänkta roll som projekt- och konstruktionschef. Magnus Brömster kommer närmast från Volvo Lastvagnar där han arbetat i motsvarande roller. – Det känns bra att få lära mig produktion ordentligt innan jag kliver på min ordinarie roll, säger Magnus. Greger Edlund-Linder, Platschef på SSC Vännäs Dörr, förklarar det annorlunda greppet. – Vår ambition är…

SSC Vännäs Dörr hade behov av att rekrytera en projekt- och konstruktionschef.
Efter ett internt arbetsmiljöarbete så beslutade man att istället utse befintlig produktionschef Jonas Hjältén som tillförordnad projekt- och konstruktionschef och rekrytera erfarne Magnus Brömster som produktionschef. Efter ett år kommer sedan Magnus att axla sin tilltänkta roll som projekt- och konstruktionschef.

Magnus Brömster kommer närmast från Volvo Lastvagnar där han arbetat i motsvarande roller.
– Det känns bra att få lära mig produktion ordentligt innan jag kliver på min ordinarie roll, säger Magnus.

Greger Edlund-Linder, Platschef på SSC Vännäs Dörr, förklarar det annorlunda greppet. – Vår ambition är att förstärka organisationen med både bredd och djup. Det löser vi genom att skapa en djupare förståelse för produktionen. Vi vill bygga ett team, ett SSC Vännäs Dörr.

Hela idén växte fram efter en genomförd OSA-process (Organisatorisk systematisk arbetsmiljö) där en enkät gjorde gällande att det fanns ett behov av ökad förståelse mellan kontor och produktion.

– Genom att låta Magnus först arbeta som produktionschef under ett år, innan han axlar sin roll som projekt- och konstruktionschef, kommer han att få ett års praktisk erfarenhet av hur arbetet i produktionen går till. Det kommer att stärka både verksamheten och honom i sin kommande roll, fortsätter Jonas Hjältén.

anders@cco.se