SSC välkomnar nya ägare och ny vd i en tid av förändring

SSC, Skellefteå Snickericentral går nu in i en period av spännande förändringar med flera betydelsefulla händelser. Under september görs ett ägarbyte där ett nytt ägarbolag med Draft Företagsinvest AB och entreprenören Mikael Tinglöf som huvudägare tar över.

Ägarskiftet skapar nya möjligheter för SSC:s framtida utveckling. Dan Magnusson, SSC:s vd sedan nio år tillbaka, meddelar att han nu går i pension. Paul Söderberg, tidigare försäljningschef på bolaget, har utsetts till ny vd.

Denna övergång markerar inte bara en förändring i ägandet utan skapar framför allt en möjlighet för SSC att utveckla en mer marknadsanpassad organisation och på så sätt skapa ett ännu mer konkurrenskraftigt erbjudande till sina kunder.

– Vi känner att vi får in en trygg och långsiktig ägare vilket passar oss för det skedet vi befinner oss i just nu, meddelar Magnus Orregård, ordförande i SSC:s styrelse.

Paul Söderberg, är ett välbekant ansikte inom SSC då han har en bakgrund som både säljare och försäljningschef på bolaget. Det ger honom en unik kunskap kring SSC:s olika segment, värderingar och mål. Han förstår kundernas behov och har god förståelse för branschen.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an detta uppdrag och fortsätta arbetet med att strategiskt utveckla SSC i samarbete med alla medarbetare och intressenter. Jag tror på ett verksamhetsnära ledarskap och med min långa erfarenhet från säljsidan så vet jag vad som behövs för att göra jobbet, säger Paul.

– Det känns skönt att vi har rekryterat Paul som ny vd för SSC. Jag har sett Pauls fantastiska förmåga att både vara en fokuserad ledare när det behövs, samtidigt som han är öppen, omtänksam och synlig bland sina medarbetare, meddelar Dan som kommer fortsätta vara delaktig i SSC:s styrelse.

– Nuvarande tillverkare av SSC:s produktportfölj kommer fortsätta samarbeta tillsammans med SSC vilket säkerställer att vårt väletablerade och framgångsrika kunderbjudande fortsätter, avslutar Magnus Orregård.

Kontakt
Magnus Orregård
073-800 09 34
magnus.orregard@sscgroup.se

anders@cco.se