SSC Trätrappor med i Äntligen Hemma

Förfrågan från Meter Film & Television gick via branschorganisationen Trä- och möbelförbundet till en projektgrupp bestående av SSC och ytterligare två leverantörer. SSC fick uppdraget att tillverka den specialanpassade trappan i början av september. – Sen blev det snabba ryck. Den 16 september hade vi en första träff i huset på Lidingö som totalrenoveras under den här programsäsongen. Inget var bestämt beträffande utformningen så vi satte igång direkt med att skissa tillsammans med programmets arkitekt, säger Niklas Markgren, affärsområdeschef för trätrappor hos SSC. Under följande 2-3 veckor fördes intensiva diskussioner om hur trappan skulle se ut. Något som innebar att…

Förfrågan från Meter Film & Television gick via branschorganisationen Trä- och möbelförbundet till en projektgrupp bestående av SSC och ytterligare två leverantörer. SSC fick uppdraget att tillverka den specialanpassade trappan i början av september.

– Sen blev det snabba ryck. Den 16 september hade vi en första träff i huset på Lidingö som totalrenoveras under den här programsäsongen. Inget var bestämt beträffande utformningen så vi satte igång direkt med att skissa tillsammans med programmets arkitekt, säger Niklas Markgren, affärsområdeschef för trätrappor hos SSC.

Under följande 2-3 veckor fördes intensiva diskussioner om hur trappan skulle se ut. Något som innebar att SSC Trätrappor fick en vecka på sig att bereda och tillverka trappan när beslutet väl var taget.

trappa1_web– Utmaningarna var flera. Inte bara det pressade tidsschemat, utan också det faktum att det rörde sig om hus från 1920-talet. Det gör ofta allt från måttagning till montering lite knepigare. Här skulle också samspelet mellan alla parter funka – arkitekt, inredare, filmfolk – under ständigt pågående inspelningar, säger Niklas.

På tal om inspelningar så bistod SSC Trätrappor vid dessa med montagehjälp. Två SSC-medarbetare var hela tiden närvarande och hjälpte programledarna Martin Timell och Björn Christiernsson att få trappan på plats mellan husets entréplan och övre plan.

SSC är med på fler hörn i programserien. Så småningom kommer ytterligare en SSC-trappa att installeras i Äntligen Hemma-huset. Dessutom har man även satt in en vindstrappa med lucka från SSCs senast införlivade produktområde.

Varje avsnitt av Äntligen Hemma ses i genomsnitt av 800 000 – 1 000 000 tittare. Och hos SSC Trätrappor är både erfarenheterna och förväntningarna uteslutande positiva.

– Det hela har varit mycket roligt och intressant att delta i detta projekt. Och vår förhoppning är att ännu fler får upp ögonen för att byta trappa och att det gör väldigt mycket för helhetsintrycket av ett hem, säger Niklas Markgren, affärsområdeschef för trätrappor hos SSC.

anders@cco.se