SSC tar över marknadsledande trapptillverkare från Samhall

– Detta är en utmärkt lösning för våra med-arbetare. SSC är en stor och stabil aktör och kan utveckla verksamheten mer än vad Samhall förmår. Det ger tryggare jobb och en möjlighet till fler jobb för Samhalls medarbetare, säger Åsa Berg, regionchef i Samhall. – Vindstrappor och luckor blir ett välkommet tillskott till vårt produktsortiment och kompletterar vårt redan unikt breda produktsortiment av snickeriprodukter, konstaterar Peter Forsséll, vd vid SSC Skellefteå AB. Peter Forsséll är övertygad om att produkterna kommer att smälta in bra i SSC:s produktflora. – I vår analys inför övertagandet har vi upptäckt att vi har många…

vindstrappa_miljobild– Detta är en utmärkt lösning för våra med-arbetare. SSC är en stor och stabil aktör och kan utveckla verksamheten mer än vad Samhall förmår. Det ger tryggare jobb och en möjlighet till fler jobb för Samhalls medarbetare, säger Åsa Berg, regionchef i Samhall.
– Vindstrappor och luckor blir ett välkommet tillskott till vårt produktsortiment och kompletterar vårt redan unikt breda produktsortiment av snickeriprodukter, konstaterar Peter Forsséll, vd vid SSC Skellefteå AB.

Peter Forsséll är övertygad om att produkterna kommer att smälta in bra i SSC:s produktflora.
– I vår analys inför övertagandet har vi upptäckt att vi har många gemensamma kunder. Genom att både ha trätrappor och vindstrappor i vårt sortiment tillför vi ett mervärde till kunderna, säger han.
Peter Forsséll konstaterar också att MidMade lever upp till de strikta kvalitetskrav som SSC har.
– Vi kommer att intensifiera produktutvecklingen för att föra MidMade till ännu högre höjder och även lägga mycket krut på försäljningen för att öka volymerna, avslutar han.
Verksamheten i Timrå kommer att drivas av ett nytt produktionsbolag som är under bildande. Detta bolag ägs av entreprenören Roger Öhlund, Skellefteå.

Inga uppsägningar

Cirka 30 Samhallmedarbetare kommer att få jobb hos SSC i Timrå i en bemannad lösning. Övriga medarbetare som idag jobbar i snickeriverksamheten kommer att beredas arbete och utveckling på andra håll i Samhall. Ingen riskerar att bli uppsagd med anledning av affären.

Vid fabrikerna i Timrå och Torpshammar har Samhall sedan 1980 tillverkat vindstrappor. Dessutom har man kompletterat produktsortimentet med vindsluckor. Dessa produkter, som går under varumärket MidMade, är marknadsledande i Sverige. Omkring hälften av produktionen går på export till Tyskland, Storbritannien, Danmark och Finland. 2007 låg MidMade:s omsättning på 30 miljoner kronor.

anders@cco.se