SSC summerar sin nyckelroll i Turning Torso

Frontluckorna i hela den 190 m höga centrumkärnan, innerdörrar till alla 54 våningarna, all inredning på receptionsplanet – det är några exempel på det som SSC levererat och monterat. – Vi har dessutom stått för all inredning på plan 53 och 54 längst upp som utgör byggnadens mycket exklusiva konferensdel, Turning Torso Meeting, säger Christer Hedström. Om skälen till varför SSC fick detta stora förtroende säger beställaren: – En viktig anledning är att SSC har det som krävs för att klara en så här omfattande och speciell leverans, säger Ingvar Nohlin, projektchef för HSB Turning Torso. – Vi har varit…

Frontluckorna i hela den 190 m höga centrumkärnan, innerdörrar till alla 54 våningarna, all inredning på receptionsplanet – det är några exempel på det som SSC levererat och monterat.

– Vi har dessutom stått för all inredning på plan 53 och 54 längst upp som utgör byggnadens mycket exklusiva konferensdel, Turning Torso Meeting, säger Christer Hedström.

Om skälen till varför SSC fick detta stora förtroende säger beställaren: – En viktig anledning är att SSC har det som krävs för att klara en så här omfattande och speciell leverans, säger Ingvar Nohlin, projektchef för HSB Turning Torso.

– Vi har varit på plats med montörer och platsledning i stort sett hela tiden. Dessutom har projektet hela tiden svällt ut med tillägg och ändringar i sista minuten vilket krävt en flexibilitet utöver det vanliga, säger Christer Hedström.

En stor utmaning var projektets höga svårighetsgrad, mycket på grund av Turning Torsos annorlunda utformning och komplicerade geometrier. Ett exempel är samtliga innerdörrars höjd på 2,40 m för att få större ljusinsläpp. Ett annat är tårtformade undertak där varje takbräda är unik. Ett tredje är de ovanliga ädelträslag som använts, bl a päronträ.

– Storleken, komplexiteten och exklusiviteten har följt med och ställt höga krav på oss under hela projektets gång. Från inledande planering, råvaruinköp och tillverkning till slutgiltigt montage. Turning Torso har varit en spännande och intressant resa för oss, och vi ser gärna fram emot liknande utmaningar i framtiden, avslutar SSCs Christer Hedström.

IMG_9847_web

IMG_9893_web

anders@cco.se