SSC sponsrar Sunnanå SK

Sunnanå SK shorts

Inför den här säsongen har Sunnanå gjort flera viktiga värvningar. Att Hanna Marklund kommer tillbaka efter en fem säsonger lång sejour hos Umeå IK, för att återigen spela tillsammans med sina systrar Carolina och Mirjam ger stadga åt laget. Dessutom har Sunnanå lyckats locka den meriterade amerikanska landslagsspelaren Tiffeny Millbrett till klubben. Hon har vunnit både OS-guld och VM-guld och gjort 199 landskamper för USA.
– Tiffeny är den mest meriterade fotbollsspelare som någonsin spelat i ett norrländskt lag, inklusive herrspelare, säger Inger Arnesson, kanslichef vid Sunnanå SK.

Vid midsommar ansluter också den tyska landslagsmittfältaren Bianca Rech. Förutom Hanna Marklund, Tiffeny Millbrett och Bianca Rech har Sunnanå ytterligare fyra landslagsspelare. Det är Magdalena Esseryd och Madde Eklund som spelar i U21-landslaget samt Anna Bodén och Linnea Gjersvold som håller till i U19-landslaget.

Fotgraf: Kaj Bjurman
Fotgraf: Kaj Bjurman
Fotgraf: Paul Thompson
Fotgraf: Paul Thompson

 

En tuff serie

Inger Arnesson tror att Sunnanå kommer att klara sig bra i årets damallsvenska.
– Tredjeplats bakom Umeå och Malmö känns fri för flera lag och vi kan vara ett av dem. Men det är en jämn serie så det blir tufft att nå så högt.
Hon hoppas att värvningarna av de två världsstjärnorna ska locka mer publik till lagets hemmamatcher och välkomnar SSC:s initiativ att sponsra klubben.
– Sunnanås damlag spelar på orter där vi arbetar och har våra kunder. Det blir en bra exponering av vårt varumärke och vi önskar Sunnanå lycka till och hoppas att de når sina mål, avslutar Peter Forsséll.

anders@cco.se