SSC Skellefteå flyttar och bygger för framtiden

År 2000 flyttade SSC sitt försäljningskontor från Expolaris Center inne i Skellefteå till den nuvarande kontorslokalen på Risbergsgatan på Hedensbyns industriområde. Under dessa nio år har antalet anställda ökat en hel del och kontorsrummen räcker nu inte längre till. – Vi har fått göra om konferensrum till kontor, flera medarbetare sitter två och två i kontoren, men nu går det inte längre, berättar Peter Forssell. Därför går flytten ett par hundra meter till Lagergatan 1B. Där kommer de 54 medarbetarna att få betydligt mer ändamålsenliga lokaler. – Dessutom har vi möjlighet att expandera när det blir aktuellt. Just nu går…

År 2000 flyttade SSC sitt försäljningskontor från Expolaris Center inne i Skellefteå till den nuvarande kontorslokalen på Risbergsgatan på Hedensbyns industriområde. Under dessa nio år har antalet anställda ökat en hel del och kontorsrummen räcker nu inte längre till.
– Vi har fått göra om konferensrum till kontor, flera medarbetare sitter två och två i kontoren, men nu går det inte längre, berättar Peter Forssell.

Därför går flytten ett par hundra meter till Lagergatan 1B. Där kommer de 54 medarbetarna att få betydligt mer ändamålsenliga lokaler.
– Dessutom har vi möjlighet att expandera när det blir aktuellt. Just nu går det bra för SSC. Under första kvartalet har vi överträffat budget och orderingången är god.

I samband med flytten investeras i en uppfräschning av kontorsarbetsmiljön. Dessutom rensas det upp i arkiven. Inom affärsområde fönster passar man på att genomföra ett 5S-projekt för att skapa bättre ordning och reda på arbetsplatsen.
– Vi ska sedan utvärdera och se om denna metod, som ursprungligen utvecklades av Toyota, passar oss och även kan användas inom andra affärsområden, avslutar Peter Forssell.

anders@cco.se