SSC satsar på ökad produktionskapacitet

När SSC fick beskedet att deras långvarige medlem SSC Lindvall valt att sälja och avveckla sin verksamhet såg man möjligheten att öka kapaciteten...

SUS Aula, Lund. Fotograf: Erik Wik

 

När SSC fick beskedet att deras långvarige medlem SSC Lindvall valt att sälja och avveckla sin verksamhet såg man möjligheten att öka kapaciteten genom att flytta all produktion av inredningsprodukter till fabrikerna SSC Öhns i Sävar och SSC Wiklunds i Skellefteå.

Hos SSC Öhns har nyligen genomförts miljoninvesteringar vilka bland annat resulterat i en nära fördubblad produktionsyta och en helt ny miljöanpassad lacklina. Även SSC Wiklunds har under året genomfört anpassningar för att uppnå rationellare och kraftfullare tillverkning.
– Det har funnits ett tydligt behov av att ytterligare effektivisera produktionen av skåp och specialinredningar. Nu dök den möjligheten upp. SSC Wiklunds och SSC Öhns fabriker kommer att förstärka vår kapacitet ordentligt, berättar Elin Arvidsson, Försäljningschef på Inredning.

På SSC finns en lång tradition av att tillverka skåp och inredningar för offentlig miljö och deras erfarenhet och hantverkskunnande är vida känt. Man har bland annat uppmärksammats, både nationellt och internationellt, för prestigeuppdrag som den exklusiva aulan på Universitetssjukhuset i Lund, specialinredningen till Linnéuniversitetet i Kalmar och nyligen när man vann Habit Modegalan på Grand Hotel för sin specialgjorda inredning till Årets Modebutik i Sverige 2020.

Elin Arvidsson fortsätter:
– Att flytta en del av produktionen inom SSC Group kommer inte att påverka leveranstiderna för våra kunder, snarare tvärtom. Med deras kapacitet och effektivare produktion så kommer vi att kunna förkorta våra produktionstider och ytterligare vässa leveranssäkerheten. Det ger oss också en möjlighet att lägga mer tid på att säkerställa rätt kvalitet i varje led vid våra leveranser.

Produktionen planeras att startas upp från och med nyårsskiftet.

anders@cco.se