SSC-produkter förbättrar skolmiljöer över hela landet

När nu Slättängsskolan, f d Härlövsskolan, rustas upp och byggs om så görs det ordentligt. Skolan byggdes ursprungligen 1971 enligt dåtidens typiska ideal. Det nya blir något helt annat. – Ska man sammanfatta det så handlade det då om mycket betong, och mycket mörker rent ut sagt. Det gjorde att det kändes väldigt instängt, säger Pelle Berg, rektor och samordnare för projektet från skolledningens sida. – Nu gör vi precis tvärtom och öppnar upp med mycket ljusinsläpp och fri sikt inne i lokalerna, via t ex glaspartierna. Och det känns väldigt bra. Vi kommer att få en skolmiljö där alla…

När nu Slättängsskolan, f d Härlövsskolan, rustas upp och byggs om så görs det ordentligt. Skolan byggdes ursprungligen 1971 enligt dåtidens typiska ideal. Det nya blir något helt annat.

– Ska man sammanfatta det så handlade det då om mycket betong, och mycket mörker rent ut sagt. Det gjorde att det kändes väldigt instängt, säger Pelle Berg, rektor och samordnare för projektet från skolledningens sida.

– Nu gör vi precis tvärtom och öppnar upp med mycket ljusinsläpp och fri sikt inne i lokalerna, via t ex glaspartierna. Och det känns väldigt bra. Vi kommer att få en skolmiljö där alla ser varandra och som därigenom uppmuntrar till dialog, säger Pelle.

Att miljön är viktig är uppenbart. Slättängsskolan är en stor skola med sammanlagt 500 elever från förskola ända upp till nian. Och på SSC känner man av det växande nationella renoveringsbehovet, och har så gjort under en lång tid.

– För vår del avlöser skolorna varandra i stort hela tiden. Vi har haft leveranser till ungefär 3-4 projekt åt gången över hela landet sedan flera år tillbaka. Och det är givet att vi därigenom byggt upp en ansenlig erfarenhet på området, vilket gynnar både oss, entreprenörer och slutkunder, säger Roland Andersson, säljare på SSC.

Till Slättängsskolan levererar SSC både glaspartier och dörrar. Och produkterna kommer att finnas över hela skolan i allt från klassrum till gemensamma lokaler som bibliotek och elevvårdsutrymmen. Inflyttningen sker successivt under vårterminen och till höststarten kommer alla elever att vara på plats.

– Det känns jättebra. Och ändå är det bara för Kristianstads del. Tre ytterligare skolor ska byggas om tämligen omgående, säger Pelle Berg.

anders@cco.se