SSC levererar till Sveriges största rättscentrum

Det var 2006 som dåvarande justitieministern Thomas Bodström meddelade att bygget skulle komma till stånd. Den här sortens samling av rättsväsendets resurser har gjorts på andra orter i landet, men aldrig i samma omfattning. Vid tingsrätten i det nya centret kommer bl a 8-10 domare att tjänstgöra, och rättens specialinriktning blir tvistemål och sjörätt. SSCs leveranser är i stort sett genomförda, helt färdigt beräknas det nya centret bli i juni 2009. Entreprenör är AF Bygg i Göteborg. – Det är ett stort projekt med flera hundra kontor fördelade på åtta våningsplan till vilka vi levererat glaspartierna och dörrarna. Till det…

Det var 2006 som dåvarande justitieministern Thomas Bodström meddelade att bygget skulle komma till stånd. Den här sortens samling av rättsväsendets resurser har gjorts på andra orter i landet, men aldrig i samma omfattning. Vid tingsrätten i det nya centret kommer bl a 8-10 domare att tjänstgöra, och rättens specialinriktning blir tvistemål och sjörätt.

SSCs leveranser är i stort sett genomförda, helt färdigt beräknas det nya centret bli i juni 2009. Entreprenör är AF Bygg i Göteborg.

– Det är ett stort projekt med flera hundra kontor fördelade på åtta våningsplan till vilka vi levererat glaspartierna och dörrarna. Till det kommer även dörrar till andra utrymmen, säger Roland Andersson, säljare på SSC.

Det handlar om ekpartier, fanerade sådana, med såväl vissa ljud- som brandkrav. Och både när det gäller produktegenskaper, övergripande kunskap och lång erfarenhet har SSC fördelar från en mängd liknande kunder och projekt.

– Genom åren har vi levererat till kriminalvårdsanstalter (bl a celldörrar) och tings- och hovrätter över hela landet. Det är därför ingen överdrift att säga att vi är ganska hemma på den här typen av projekt, vilket naturligtvis underlättar för kunderna, säger Roland Andersson.

SSC har även tillverkat elcentralfronterna till det nya rättscentrumet, och man har lång erfarenhet inom detta produktområde.

– Elfronter är kanske inte lika häftiga som många av våra andra produkter. Men de har en viktig funktion och vi tillhandahåller både standard- och speciallösningar.

Dessutom erbjuder vi, som inom de flesta av våra produktgrupper, en svårslagen valfrihet. Det är också en viktig service för kunderna att vi kan ta på oss tillverkningen av fronterna tillsammans med övriga produkter. Den stora bredden tillhör ju det som gör oss på SSC unika, avslutar Roland Andersson.

anders@cco.se