SSC levererar inredningssnickerier till prisbelönt byggnad

Bobergsskolan kring gasklockorna i Norra Djurgårdsstaden har utnämnts till vinnare av Årets skol- och förskolebyggnad 2020. Något som fick teamet på SSC:s affärsområde Innerdörrar och Glaspartier samt producerande fabrik SSC Klingan att jubla då man både producerat och monterat de specialanpassade inredningssnickerierna till vinnaren. Den ansvariga arkitektbyrån, Max Arkitekter, hade ett komplext uppdrag. Utveckla en 10 000 kvm modern skola på en endast 6 000 kvm stor tomt mitt i ett anrikt och välbevarat industrilandskap. Resultatet av projektet, som pågått sedan 2013, har inte bara blivit en fin och funktionell skola utan nu även prisbelönats för sin utformning. Vid utnämningen så lovordade…

Bobergsskolan kring gasklockorna i Norra Djurgårdsstaden har utnämnts till vinnare av Årets skol- och förskolebyggnad 2020. Något som fick teamet på SSC:s affärsområde Innerdörrar och Glaspartier samt producerande fabrik SSC Klingan att jubla då man både producerat och monterat de specialanpassade inredningssnickerierna till vinnaren.

Den ansvariga arkitektbyrån, Max Arkitekter, hade ett komplext uppdrag. Utveckla en 10 000 kvm modern skola på en endast 6 000 kvm stor tomt mitt i ett anrikt och välbevarat industrilandskap. Resultatet av projektet, som pågått sedan 2013, har inte bara blivit en fin och funktionell skola utan nu även prisbelönats för sin utformning. Vid utnämningen så lovordade juryn skolan för dess fina balans mellan det historiska och det moderna och sina många inspirerande detaljer. Skolans materialpalett består av trä, platsgjutna golv och färgade ytor där man berättar att träet fått skapa en tydlig anknytning till naturen genom dess struktur och ådring men att det också skapar en mjuk och behaglig känsla som varit vägledande genom hela projektet.

Egendesignat mönster präglar skolan
Skolans ytor har också fått spännande struktur och detaljering genom olika material, trädetaljer och varierande mönster. Det togs även fram ett helt eget grafiskt mönster, det s k Bobergsmönstret, för att ytterligare förstärka Bobergsskolans unika visuella identitet.

SSC fick i uppdrag att, utöver produktion av samtliga innerdörrar och glaspartier, applicera det unika Bobergsmönstret på innerdörrarna genom ett specialutformad laminat som monterades på respektive dörr. Processen är noggrann då speciallaminaten är exklusiva och därmed kostsamma. Även glasrutor utsmyckades med det särpräglade mönstret.
Utöver produktionen av de specialanpassade snickerierna så utförde även SSC all installation av Bobergsskolans innerdörrar och glaspartier.

anders@cco.se