SSC levererar inredning till Torso Meeting

– Torso Meeting blir en av Europas mest exklusiva konferensanläggningar. Därför ställer vi mycket höga kvalitetskrav på inredningen, säger Ingvar Nohlin, projektchef för Turning Torso. Med sina 190 meter kommer Turning Torso att bli Sveriges högsta hus och ett av Europas högsta bostadshus. Från början var det meningen att de två översta våningarna i Turning Torso också skulle fyllas med lägenheter. Men HSB Malmö har tänkt om och istället skapas två konferensvåningar, den ena med inredning i lönn och den andra i päronträ. I februari 2006 ska konferensvåningarna stå klara. – Förmodligen kommer Torso Meeting främst att användas vid produktlanseringar,…

Clas-Göran Färnqvist, Ingvar Nohlin, Christer Hedström, Monrad Handal
Clas-Göran Färnqvist, Ingvar Nohlin, Christer Hedström, Monrad Handal

– Torso Meeting blir en av Europas mest exklusiva konferensanläggningar. Därför ställer vi mycket höga kvalitetskrav på inredningen, säger Ingvar Nohlin, projektchef för Turning Torso.

Med sina 190 meter kommer Turning Torso att bli Sveriges högsta hus och ett av Europas högsta bostadshus. Från början var det meningen att de två översta våningarna i Turning Torso också skulle fyllas med lägenheter. Men HSB Malmö har tänkt om och istället skapas två konferensvåningar, den ena med inredning i lönn och den andra i päronträ. I februari 2006 ska konferensvåningarna stå klara.

– Förmodligen kommer Torso Meeting främst att användas vid produktlanseringar, styrelsesammanträden och presskonferenser, berättar Ingvar Nohlin.

SSC får förtroendet att bygga inredningarna till konferensvåningarna.
– Detta är en prestigeorder som visar att vi ligger i spets när det gäller inredningar i trä, säger Christer Hedström, säljare vid SSC Skellefteå.
– En viktig anledning till att vi väljer SSC som leverantör är att de har tillräcklig kapacitet för att klara en så omfattande och speciell leverans. Största problemet med inredningen är den komplicerade geometrin, konstaterar Ingvar Nohlin.

SSC:s styrkor som underleverantör visar sig tydligt i projekt i den här storleken.
– Att vårt helhetsåtagande även innefattar montage ger en rad fördelar. Våra montörer är vana vid våra produkter och kan genomföra arbetet på bästa och effektivaste sätt – från början till slut, säger Christer Hedström.

På SSC:s orderlista för Turning Torso står också bygget av receptionen i entréplanet och innedörrar till hyreslägenheterna och frontluckorna till husets kärna.
– Dörrarna är hela 250 centimeter höga, allt i syfte att öka ljusinsläppet i lägenheterna. SSC:s dörrar var de som passade bäst in i den här miljön, berättar Ingvar Nohlin.
– Den erfarenhet som jag har av SSC från min tid på NCC är att de levererar rätt kvalitet i rätt tid. SSC har ett upparbetat förtroendekapital, avslutar Monrad Handal, inköpsansvarig för Turning Torso.

Mer information:

Christer Hedström, säljare, SSC Skellefteå
Monrad Handal, inköpsansvarig för Turning Torso, HSB Malmö

SSC är Skandinaviens ledande leverantör av byggnadssnickerier såsom fönster, dörrar, trappor och specialsnickerier. Bolaget ägs av 8 snickerifabriker som via SSC Skellefteå AB säljer och marknadsför sina produkter. Samarbete sker även med fabriker utanför ägargruppen. Försäljningskontoret finns i Skellefteå och gruppen omsätter 400 miljoner kronor och har 400 medarbetare.

HSB Malmö bildades 1925 och har idag 40 000 medlemmar. HSB Turning Torso är HSB Malmös största byggprojekt någonsin. Huset är ett av Europas högsta bostadshus. De 147 hyreslägenheterna, som samtliga är uthyrda, ska vara inflyttningsklara under november 2005. Bygget kostar 1,6 miljarder kronor.

Ladda hem pressbilder

Pressbild 1 – Clas-Göran Färnqvist, Ingvar Nohlin, Christer Hedström, Monrad Handal
Pressbild 2 – Clas-Göran Färnqvist, Monrad Handal, Christer Hedström
Pressbild 3 – Christer Hedström
Pressbild 4 – Ingvar Nohlin

anders@cco.se