SSC levererar glaspartier till regeringens nya lokaler

– Det handlar om målade glaspartier i massiv furu, säger Roland Andersson, säljare på SSC. Byggherre är Statens fastighetsverk (SFV) som förvärvade Centralposthuset 2004. Hyresgäst för flera år framöver blir nu alltså delar av regeringskansliet i samband med att ett stort antal av deras nuvarande lokaler i Södra Klara kommer att upprustas. Hela ombyggnaden beräknas vara klar i april 2008. Viktigt mål för SFV i projektet är att skapa goda och kostnadseffektiva lokaler och miljöer. Men också att göra detta med hänsyn till att den anrika fastigheten är ett statligt byggnadsminne och därför bevara mesta möjliga av ursprungliga kulturvärden och…

Exempel på glaspartier levererade till House of Sweden, Washington.
Exempel på glaspartier levererade till House of Sweden, Washington.

– Det handlar om målade glaspartier i massiv furu, säger Roland Andersson, säljare på SSC.

Byggherre är Statens fastighetsverk (SFV) som förvärvade Centralposthuset 2004. Hyresgäst för flera år framöver blir nu alltså delar av regeringskansliet i samband med att ett stort antal av deras nuvarande lokaler i Södra Klara kommer att upprustas. Hela ombyggnaden beräknas vara klar i april 2008.

Viktigt mål för SFV i projektet är att skapa goda och kostnadseffektiva lokaler och miljöer. Men också att göra detta med hänsyn till att den anrika fastigheten är ett statligt byggnadsminne och därför bevara mesta möjliga av ursprungliga kulturvärden och byggnadsdetaljer.

– Vi på SSC har en gedigen erfarenhet av att anpassa oss till anrika kulturmiljöer, inte minst från flera projekt i Stockholmsområdet, både på den privata och offentliga sidan, säger Roland.

I SSCs åtagande ingår även montaget av glaspartierna, något som blir allt vanligare över hela linjen inom SSCs nära tiotalet produktområden.
– Vår kapacitet och kompetens på montagesidan är i slutändan en viktig kvalitetssäkring som minimerar fel för slutkunden, säger Roland.

Generellt sett är glaspartier ett stadigt växande produktområde för SSC. Man erbjuder både en spets, bredd och kvalitet utöver det vanliga. Dessutom är valfrihet något av ett nyckelord.

– Vi har lyckats mycket väl i vår ambition att vara så flexibla som möjligt, både när det gäller vårt standardsortiment och våra speciallösningar. Det har gjort oss till en attraktiv leverantör oavsett om kunderna prioriterar exklusivitet eller kostnadseffektivitet. Och det visar att vi satsat rätt i vår strävan att hela tiden bli mångkunnigare, avslutar SSCs Roland Andersson.

anders@cco.se