SSC levererar fönster för 12 miljoner till Södersjukhuset

I slutet av oktober påbörjar SSC leveransen av fönster till renoveringen av Södersjukhuset. Renoveringen, som totalt kostar 130 miljoner kronor, utförs av Stark Fasadrenovering AB och den kommer att pågå under tre år. – Den främsta anledningen till att vi valde SSC som leverantör är deras leveranssäkerhet. Vi har samarbetat med dem flera gånger tidigare vid sjukhusprojekt och det har fungerat mycket bra, säger Hans Lindholm, entreprenadchef vid Stark Fasadrenovering. Söders vita pärla De fönster som SSC levererar till Södersjukhuset tillverkas av Snidex AB i Burträsk. Det handlar om flera olika typer av trä/aluminiumfönster, både sidohängda och inåtgående. – Och…

I slutet av oktober påbörjar SSC leveransen av fönster till renoveringen av Södersjukhuset. Renoveringen, som totalt kostar 130 miljoner kronor, utförs av Stark Fasadrenovering AB och den kommer att pågå under tre år.
– Den främsta anledningen till att vi valde SSC som leverantör är deras leveranssäkerhet. Vi har samarbetat med dem flera gånger tidigare vid sjukhusprojekt och det har fungerat mycket bra, säger Hans Lindholm, entreprenadchef vid Stark Fasadrenovering.

Söders vita pärla

De fönster som SSC levererar till Södersjukhuset tillverkas av Snidex AB i Burträsk. Det handlar om flera olika typer av trä/aluminiumfönster, både sidohängda och inåtgående.
– Och till de större fönstren används en kipp-dreh-lösning, vilket är ett specifikt kundkrav. Det är ett kombinerat sidohängt och underkantshängt fönster som underlättar vädringen, säger Bo Nyström, affärsområdeschef fönster inom SSC och inflikar att den typen av fönster är vanliga i Tyskland.

Eftersom verksamheten vid sjukhuset kommer att pågå som vanligt under arbetet kan man bara byta ut fönstren i ett rum i taget.
– Därför drar projektet ut på tiden, konstaterar Hans Lindholm.

Södersjukhusets sydfasad renoverades i slutet av 1990-talet och nu är det dags för norrsidan. Renoveringen ska ta fram sjukhusets ursprungliga arkitekturstil så att det återigen kan kallas ”Söders vita pärla”.

Förutom att den ursprungliga funkisstilen återupprättas medför tilläggsisoleringen av fasaden och bytet av fönstren att man förhindrar värmeförlust och drag motsvarande 2 050 Megawattimmar per år.

anders@cco.se