SSC levererar dörrar och glaspartier till Stjørdal Helsehus i Norge

Norges nya och uppmärksammade hälsocenter Stjørdal Helsehus är nu färdigställt och invigt. Stjørdal kommun hade höga ambitioner med bygget av det nya hälsocentret där man vill vara en pionjärkommun inom energi och miljö. SSC fick förtroendet att leverera samtliga innerdörrar och glaspartier (systemväggar) till projektet. – Vi tackar för förtroendet och tycker att det är kul att vi fortsätter få fina förtroenden vid stora byggprojekt i Norge. Ordervärdet var ca tio ggr större än ett genomsnittligt projekt så det var en ganska komplex leverans, berättar Kenneth Johansen Exportsäljare på SSC. Den nya hälsocentret, som uppförts av Veidekke, består av 10…

Norges nya och uppmärksammade hälsocenter Stjørdal Helsehus är nu färdigställt och invigt. Stjørdal kommun hade höga ambitioner med bygget av det nya hälsocentret där man vill vara en pionjärkommun inom energi och miljö. SSC fick förtroendet att leverera samtliga innerdörrar och glaspartier (systemväggar) till projektet.

– Vi tackar för förtroendet och tycker att det är kul att vi fortsätter få fina förtroenden vid stora byggprojekt i Norge. Ordervärdet var ca tio ggr större än ett genomsnittligt projekt så det var en ganska komplex leverans, berättar Kenneth Johansen Exportsäljare på SSC.

Den nya hälsocentret, som uppförts av Veidekke, består av 10 000 m2 fördelat på fyra våningar och kombinerar många funktioner. Här finns både akutbäddar och behandlingsbäddar, rehabiliteringscenter för kortvariga vistelser som även inkluderar gym, öppenvårdskliniker och dagbehandling, områden för Værnesregionens administrationskontor och för det vardagliga coping-
teamet i Stjørdal kommun. Dessutom finns det ett svarcenter, akutrummet för Værnes-regionen, en ambulansstation, undervisnings- och mötesrum samt en matsal/kafé.

Logistiken blir ju alltid en utmaning i större projekt. Den blev inte mindre av att leverera till Norge mitt i en pandemi med hemmakontor och allt därtill, avslutar Kenneth och skrattar.

anders@cco.se