SSC levererar 1000 dörrar till nytt norskt lyxhotell

Snickerileverantören SSC i Skellefteå har fått ännu en miljonorder från den expansiva Stavanger-regionen. Denna gång handlar det om drygt 1000 dörrar i olika utföranden till det nya, spektakulära Clarion Energy Hotel.

Ordern är en av SSC:s största enskilda dörrordrar hittills volymmässigt från Norge och Stavanger. Leveransen omfattar olika typer av trädörrar till såväl de 400 hotellrummen och sviterna som konferensdelar och övriga utrymmen. Ordern innebär en fortsättning på en positiv trend för SSC i Stavanger-området, Norges tillväxtintensiva oljecentrum.
– Vi är lyckosamma i den här delen av landet. Nya hotellbygget är en av flera miljonaffärer vi lyckats landa. Tidigare har det bland annat handlat om flera skolor och inte minst det nya konserthuset. Bara inom produktområdet dörrar har vi levererat uppemot 5000 stycken till olika Stavanger-projekt de senaste åren, säger Kenneth Johansen, säljare på SSC.

SSC:s kund i hotellprojektet liksom i flera av de andra projekten, norska entreprenören HENT, lyfter fram flera fördelar hos SSC.
– SSC:s leveranser är effektiva och i rätt utförande, dessutom är de flexibla och smidiga beträffande förändringar under projektens gång. I slutändan är det alltid det bästa priset på föreskrivna produkter som väger tyngst när vi väljer leverantörer till varje enskilt projekt, säger Roald Pettersen, inköpsansvarig på HENT.

Clarion-ordern kröner den utökade exportsatsning som SSC nyligen genomfört.

– Sedan förra året har vi stärkt exportverksamheten med flera medarbetare i en helt egen avdelning. Den här ordern är ett kvitto på att den satsningen är helt rätt, vilket givetvis känns väldigt roligt och inspirerande, säger SSC:s VD Peter Forsséll.

anders@cco.se