SSC lanserar tyst rum för aktivitetsbaserade kontorsmiljöer

Det är populärt idag att sitta i öppna kontorslandskap då fördelarna är många. Att snabbt och effektivt kunna bolla idéer med kollegor, utveckla det sociala samspelet och inte minst maximera användandet av kontorsytorna. Studier visar dock att öppna kontorslandskap kräver tysta zoner för att medarbetare ska kunna prestera och samtidigt må bra. Där kommer Silence Cube att bli ett attraktivt alternativ för alla med behov av tysta zoner i offentlig miljö. Det är SSC:s fabrik i Sävar, SSC Öhns, som tillverkar den nya produkten. Anders Nyström, Projektledare på SSC Öhns berättar, – Vi har sett att det finns fler liknande…

Det är populärt idag att sitta i öppna kontorslandskap då fördelarna är många. Att snabbt och effektivt kunna bolla idéer med kollegor, utveckla det sociala samspelet och inte minst maximera användandet av kontorsytorna. Studier visar dock att öppna kontorslandskap kräver tysta zoner för att medarbetare ska kunna prestera och samtidigt må bra. Där kommer Silence Cube att bli ett attraktivt alternativ för alla med behov av tysta zoner i offentlig miljö.

Det är SSC:s fabrik i Sävar, SSC Öhns, som tillverkar den nya produkten.
Anders Nyström, Projektledare på SSC Öhns berättar, – Vi har sett att det finns fler liknande produkter på marknaden idag men vi tycker att med Silence Cube så tar vi tysta rum till en helt ny nivå.

Vid själva utvecklingsarbetet lämnades inte något åt slumpen. Det tysta rummet har utrustats med allt som krävs för en ostörd användarupplevelse. Eget dämpat golv, ljudfällor i ventiler, ljudreducerande glas, sofistikerade akustikpaneler i ek och eleganta ljudabsorbenter i tyg samverkar för att skapa en oas av lugn även i ett aktivt och levande kontorslandskap.
SSC har lång erfarenhet av att leverera högpresterande ljudreducerade kontorsmiljöer och genom sin välkända Silence™ -teknik har man blivit ett begrepp i byggbranschen. Den lättflyttade kuben kommer att erbjudas i två storlekar lämpliga för en respektive två personer. Varje Silence Cube levereras fullutrustad med teknik som förenklar användarupplevelsen t ex automatisk belysning och luftkonditionering, WiFi samt praktiska uttag för nätverk och el.

– Silence Cube kommer inte bara ha hög funktionalitet och ljudreducering, den kommer också att sticka ut ordentligt med sitt moderna utseende. Läckra runda former och stilren design kommer göra den till en garanterad blickfångare i det öppna kontorslandskapet, fortsätter Elin Ackefall, försäljningschef för affärsområdet Inredning på SSC.

Silence Cube är den första produkten att lanseras i en större satsning att vidareutveckla SSC:s Silence™-koncept för offentlig miljö. – Vårt annars så tysta koncept kommer låta höra av sig mer framöver, avslutar Elin med ett leende.

anders@cco.se