SSC Klingan nominerade till Årets Innovationsföretag

På Alvargalan 2021 är ett av SSC:s producentföretag, SSC Klingan, nominerade till pris i kategorin Årets Innovationsföretag i Skellefteå Kommun. De är en av tre kandidater som nomineringsjuryn Idéforum och Railcare kommit fram till i sitt arbete att nominera tre företag som varit extra framgångsrika och innovativa under 2020. – Vi har valt att titta på helheten. Vi vill uppmärksamma företag som gjort innovationer med hög potential och långsiktighet och där har SSC Klingan tagit långa kliv i en traditionell bransch, berättar Jannike Lindberg, Ordförande i Uppfinnarföreningen Skellefteå och tillika Idéforums representant om hur man resonerat i sin nomineringsprocess. SSC…

På Alvargalan 2021 är ett av SSC:s producentföretag, SSC Klingan, nominerade till pris i kategorin Årets Innovationsföretag i Skellefteå Kommun. De är en av tre kandidater som nomineringsjuryn Idéforum och Railcare kommit fram till i sitt arbete att nominera tre företag som varit extra framgångsrika och innovativa under 2020.

– Vi har valt att titta på helheten. Vi vill uppmärksamma företag som gjort innovationer med hög potential och långsiktighet och där har SSC Klingan tagit långa kliv i en traditionell bransch, berättar Jannike Lindberg, Ordförande i Uppfinnarföreningen Skellefteå och tillika Idéforums representant om hur man resonerat i sin nomineringsprocess.

SSC Klingan, som är omtalat skickliga på att utveckla och tillverka unika produkter är självklart glada över nomineringen. Staffan Hällgren, SSC Klingans VD och delägare, berättar:
–Vi ser oss egentligen inte som märkvärdiga. Vi utvecklar ju unika produkter för speciella projekt varje dag. Det jag personligen känner lite extra för är vårt egenutvecklade program för hur man säkerställer en tillverkning av unika produkter till unika byggprojekt, hela vägen från kalkyl till färdiga arbetsfiler för CNC-maskinerna och ut till leverans. Den processen är mycket mera häftig än alla de unika produkterna i sig.

Vinnaren av Årets Innovationsföretag 2021 kommer offentliggöras den 26 mars vid årets Alvargala som i år kommer sändas online på grund av rådande pandemi. Hela SSC Group håller självklart tummarna för vår innovativa producent och hoppas att de får samma flyt i tävlingen som man har utvecklat i sin övriga produktion.

Övriga nominerade i kategorin Årets Innovationsföretag är BI Nordic och Jama Mining Machines.

anders@cco.se