SSC introducerar nytt designkoncept för trappor

– Framförallt allt handlar det om det svävande, fristående intrycket vi uppnått genom en ovanlig design med skarpa kanter och kontraster, säger Niklas Markgren, affärsområdeschef för trätrappor på SSC. Han utvecklar resonemanget: – De svarta vagnstyckena separerar effektivt själva gångytan från resten av trappan och får den bokstavligen att se ut som den svävar fritt i rummet. Och till den karaktäristiska gångytan finns en mängd tillval där kunden kan välja olika former och material, t ex räcke i glas. Den svävande effekten förstärks av att planstegen och sättstegen har samma dimension och ligger an kant i kant mot varandra utan…

– Framförallt allt handlar det om det svävande, fristående intrycket vi uppnått genom en ovanlig design med skarpa kanter och kontraster, säger Niklas Markgren, affärsområdeschef för trätrappor på SSC. Han utvecklar resonemanget:
– De svarta vagnstyckena separerar effektivt själva gångytan från resten av trappan och får den bokstavligen att se ut som den svävar fritt i rummet. Och till den karaktäristiska gångytan finns en mängd tillval där kunden kan välja olika former och material, t ex räcke i glas.

Den svävande effekten förstärks av att planstegen och sättstegen har samma dimension och ligger an kant i kant mot varandra utan trappnos på planstegen. Detta skapar illusionen att trappans gångyta från sidan sett sitter ihop i ett enda stycke, och liksom ”rinner” ner i en sicksack-formad ström.

– Frihetskänslan är lika påtaglig när du kliver i trappans gångriktning, inte minst tack vare att vi valt att inte ansluta planstegen mot väggen utan har en tydlig luftspalt emellan, säger Niklas.

I ett par viktiga avseenden är konceptet helt unikt, nämligen när det gäller anpassningsbar- och valfriheten:
– Vi på SSC kan som enda leverantör erbjuda trappor med den här grunddesignen i rakt, böjformat och u-format utförande och med helt valfria planformer.

Både det unika och valmöjligheterna inom konceptet har väckt intresse på marknaden. Och det överensstämmer också med den allt mer utbredda synen på trappor som en viktig, enskild inredningsdetalj.
– Precis som du kan välja annan inredning efter tycke, smak och personlighet är vi med vårt stora modellutbud på väg mot en lika stor valfrihet när det gäller trappor. Det här unika konceptet är ännu ett steg på den vägen, avslutar SSC:s Niklas Markgren.

anders@cco.se