SSC inredningsleverantör till årets modebutik i Sverige

The Local Store från Skellefteå utsågs vid Habit Modegalan på Grand Hotel i Stockholm till Årets Modebutik i Sverige. Något som fick teamet på SSC:s affärsområde Inredning och SSC:s producerande fabrik, SSC Wiklunds, att jubla då man stått för utformning och produktion av träinredningen i den vinnande modebutiken.  Efter flera månader av juryarbete hade 18 finalister korats i Habit Modegalan – Sveriges enda gala som prisar företag och entreprenörer i modebranschen där The Local Store utsågs till Årets Modebutik i Sverige. Vinnarna utsågs på Grand Hôtel i Stockholm under ledning av tv-profilen Ebba Kleberg von Sydow. Kriterierna för att bli…

The Local Store från Skellefteå utsågs vid Habit Modegalan på Grand Hotel i Stockholm till Årets Modebutik i Sverige. Något som fick teamet på SSC:s affärsområde Inredning och SSC:s producerande fabrik, SSC Wiklunds, att jubla då man stått för utformning och produktion av träinredningen i den vinnande modebutiken. 

Efter flera månader av juryarbete hade 18 finalister korats i Habit Modegalan – Sveriges enda gala som prisar företag och entreprenörer i modebranschen där The Local Store utsågs till Årets Modebutik i Sverige. Vinnarna utsågs på Grand Hôtel i Stockholm under ledning av tv-profilen Ebba Kleberg von Sydow.

Kriterierna för att bli nominerad till tävlingen bestod bland annat av varumärke/marknadsföring, koncept och skyltning/inredning.

Elin Arvidsson, försäljningschef för Inredning berättar: – Inredningen till The Local Store var ett riktigt roligt projekt. De har inte kompromissat utan kört fullt ut. Extra kul var det att de valt att anlita lokala leverantörer för tillverkningen.

Själva uppdraget hade också lite speciell karaktär då bordsskivor och hyllplan skulle produceras med klassiskt fiskbensmönster i stil med sådant man kan se i parkettgolv. Även kassadisk och förvaringsskåp togs fram av SSC.

John Hedlund, fabrikschef på SSC Wiklunds: ­– Alexander och Johnny kom till oss med sina idéer och tillsammans tog vi fram en snygg och praktisk lösning. Fiskbensmönstrade hyllplan och bord var lite klurigt att tillverka men resultatet blev riktigt fint. Själva skåpinredningen gjordes både snygg och praktisk i grått med supermatt anti-fingeravtrycks-yta.

anders@cco.se