SSC-företag får nytt utrymme för utveckling och expansion

– I de nya lokalerna kommer vi att kunna utvecklas både mer och snabbare. Bland annat kommer vi att investera ca 800 000 kr i ny teknik det närmaste året. Det i sin tur gör att vår produktion blir ännu mer rationell, säger Ingemar Brännström, delägare och VD för SSC Wiklunds. Företagets specialområde sedan flera decennier är specialinredningar för bl a vården och skolan. Wiklunds-produkter har förbättrat den inre miljön på flera av landets stora sjukhus genom åren – ett aktuellt exempel är Östra Sjukhuset i Göteborg. Och i och med flytten kan nu även Wiklunds själva bättre ”leva som…

– I de nya lokalerna kommer vi att kunna utvecklas både mer och snabbare. Bland annat kommer vi att investera ca 800 000 kr i ny teknik det närmaste året. Det i sin tur gör att vår produktion blir ännu mer rationell, säger Ingemar Brännström, delägare och VD för SSC Wiklunds.

Företagets specialområde sedan flera decennier är specialinredningar för bl a vården och skolan. Wiklunds-produkter har förbättrat den inre miljön på flera av landets stora sjukhus genom åren – ett aktuellt exempel är Östra Sjukhuset i Göteborg. Och i och med flytten kan nu även Wiklunds själva bättre ”leva som de lär”.

– Absolut, med de nya lokalerna gör vi kraftfulla satsningar på arbetsmiljön och blir utan tvekan en ännu bättre och attraktivare arbetsplats, säger Ingemar.

SSC Wiklunds nya lokaler skapar också rum för ännu högre kvalitet och kompetens. Dels genom ny maskinutrustning, men även inom andra processer.
– Nu kan vi t ex se över och minimera improduktiva moment som mellanlagring, spill och transporter. På kompetenssidan kommer vi bl a genom ännu en delägare att kunna ägna mer tid till att kunna genomföra våra planerade förbättringar, exempelvis när det gäller arbetsmiljön.

Med flytten får Wiklunds rent fysiskt betydligt närmare till SSCs säljbolag.
– Naturligtvis innebär det en bättre kommunikation där vi vid behov snabbt kan kvista över och diskutera olika frågor med säljare och projektledare. Och att vi kommer närmare stan kommer t ex att gagna vår service. Överhuvudtaget ser vi enbart fördelar med flytten – det blir helt klart ett lyft, avslutar SSC Wiklunds Ingemar Brännström.

anders@cco.se