SSC flyttar dörrproduktion till toppmodern fabrik

Jeld-Wenkoncernen, som äger SSC Vännäs Dörr, planerar att uppgradera produktionen i sina fabriker för att möta den nya EU-standarden för dörrar. I samband med detta har man inlett förhandlingar i syfte att avveckla sin fabrik i Vännäs. När stängningen är genomförd flyttar SSC sin dörrtillverkning till Jeld-Wens toppmoderna fabrik på Jylland. SSC Vännäs Dörr blir fortsatt kvar som medlem i SSC Group vars projekt- och beredningsprocesser förblir oförändrade. Dan Magnusson, VD, på SSC Group berättar: – ”Vi har varit med om liknande förändringar tidigare bland våra medlemmar t ex när Inwido valde att flytta SSC Etri fönsters produktion från Bjurträsk…

Jeld-Wenkoncernen, som äger SSC Vännäs Dörr, planerar att uppgradera produktionen i sina fabriker för att möta den nya EU-standarden för dörrar. I samband med detta har man inlett förhandlingar i syfte att avveckla sin fabrik i Vännäs.

När stängningen är genomförd flyttar SSC sin dörrtillverkning till Jeld-Wens toppmoderna fabrik på Jylland. SSC Vännäs Dörr blir fortsatt kvar som medlem i SSC Group vars projekt- och beredningsprocesser förblir oförändrade.

Dan Magnusson, VD, på SSC Group berättar: – ”Vi har varit med om liknande förändringar tidigare bland våra medlemmar t ex när Inwido valde att flytta SSC Etri fönsters produktion från Bjurträsk till Vetlanda. Det var tråkigt för bygden även den gången men med facit i handen så innebar den flytten en positiv utveckling för både SSC Etri fönster och SSC.”

Väl rustade för att möta framtiden

Jeld-Wens fabrik på Jylland är en av Europas modernaste dörrfabriker och väl rustad för att möta den nya standard som kommer att gälla i Europa. Där finns också en betydligt högre kapacitet än vad Vännäs Dörr har idag.

Michael Marklund, Försäljningschef Dörrar på SSC fortsätter: – ”Fabriken på Jylland levererar idag inga dörrar till Sverige eller Norge vilket är viktigt för oss. Vi kommer att kunna erbjuda i princip samma produktprogram som vi har idag, med samma kvalité och typgodkännanden. Dessutom kommer vi kunna erbjuda ett bredare sortiment.”

Stor inneliggande orderstock

Tidigast i början på nästa år väntas avvecklingen av fabriken i Vännäs att genomföras. Man räknar därför med att hinna producera inneliggande ordrar som i dagsläget uppgår till över 100 miljoner kronor. Om man inte skulle hinna producera allt så flyttas återstoden över till den nya fabriken.

Dan Magnusson avslutar: – ”Det är naturligtvis aldrig roligt när någon väljer att flytta en verksamhet från vår region men vi tror att detta kan bidra till att ytterligare förstärka SSC:s ledande position på marknaden.”

anders@cco.se