SSC får rekordstor trapporder från Danmark

– Konkurrensen var hård, inte minst med en rad danska tillverkare, säger Dick Holmstrand, säljare och projektledare på SSC. – Och eftersom Danmark är erkänt duktiga på att vidareförädla trä med bl a en mycket högt ansedd möbelindustri känns den här framgången extra positiv. De höga kvalitetskraven i Danmark bekräftas av SSCs mångåriga danska samarbetspartner Wood-Step: – Hantverksmässighet och boendemiljö är traditionellt sett väldigt viktigt för oss danskar. Och det blir särskilt tydligt nu när den danska ekonomin går på högvarv och byggandet ökar kraftigt, säger Wood-Steps Peter Ravn. I Öreshöjs-affären hade också SSCs storlek och kapacitet betydelse. – Med…

image65– Konkurrensen var hård, inte minst med en rad danska tillverkare, säger Dick Holmstrand, säljare och projektledare på SSC.

– Och eftersom Danmark är erkänt duktiga på att vidareförädla trä med bl a en mycket högt ansedd möbelindustri känns den här framgången extra positiv.

De höga kvalitetskraven i Danmark bekräftas av SSCs mångåriga danska samarbetspartner Wood-Step:

– Hantverksmässighet och boendemiljö är traditionellt sett väldigt viktigt för oss danskar. Och det blir särskilt tydligt nu när den danska ekonomin går på högvarv och byggandet ökar kraftigt, säger Wood-Steps Peter Ravn.

ritning

I Öreshöjs-affären hade också SSCs storlek och kapacitet betydelse. – Med det högtryck som just nu råder blir leveranssäkerheten mycket viktig. Därför var SSCs välkända namn och stora kapacitet starkt bidragande faktorer, säger Peter Ravn.

På SSC är man beredd på att möta en fortsatt stark efterfrågan i det expansiva området i båda ändar av Öresundsbron. – Som Nordens största trapptillverkare har vi förstås en bra sits. Förra året levererade vi totalt 8 000 trappor och vi har inte nått taket än, säger Dick Holmstrand.

En viktig del i det ökade suget på marknaden är omvärderingen av trappan som enbart kommunikationsmedel. – Fler och fler får upp ögonen för trappans betydelse för den totala boendemiljön. I Danmark är den här synen utbredd, men även i Sverige ser vi att trappan blir allt viktigare som inredningsdetalj. Det är förstås väldigt positivt för oss på SSC, avslutar Dick Holmstrand.

anders@cco.se