SSC en betydande leverantör till Karolinska Institutets nya aula

– SSC:s arbete har varit omfattande. Projektets svårighetsgrad krävde att de var med från första stund och bistod med problemlösning under projekteringen, säger Peter Gustafsson, byggledare för beställaren Akademiska Hus. Aula Medica har ritats av Wingårdhs och bygget har varit ett samverkansprojekt mellan Akademiska Hus och NCC. Irene Knutar, projektchef på NCC instämmer i att SSC:s roll varit betydande: – SSC:s kunnande bidrog till att tid och pengar kunde sparas samtidigt som de höga kraven på konstnärligt uttryck och finish kunde uppfyllas, säger Irene Knutar. Ett iögonfallande exempel var det stora stjärnhimmelsliknande undertaket på plan 2 bestående av takpaneler monterade…

– SSC:s arbete har varit omfattande. Projektets svårighetsgrad krävde att de var med från första stund och bistod med problemlösning under projekteringen, säger Peter Gustafsson, byggledare för beställaren Akademiska Hus.

Aula Medica har ritats av Wingårdhs och bygget har varit ett samverkansprojekt mellan Akademiska Hus och NCC. Irene Knutar, projektchef på NCC instämmer i att SSC:s roll varit betydande:

– SSC:s kunnande bidrog till att tid och pengar kunde sparas samtidigt som de höga kraven på konstnärligt uttryck och finish kunde uppfyllas, säger Irene Knutar.

_DSC0283_44_webb

Ett iögonfallande exempel var det stora stjärnhimmelsliknande undertaket på plan 2 bestående av takpaneler monterade i ett spårbildsmönster tillsammans med 95 stycken handslipade prismalampor, designade av formgivaren Ingegerd Råman.

– Utöver tillverkningen och montaget av själva taket fick SSC hjälpa oss med att fundera ut hur prismorna skulle infästas. Det ger en bild av de tillkommande uppdrag och den kompetens som SSC hjälpte oss med under projektets gång, säger Peter Gustafsson.

– Kvalitetskraven på både produkter och montage har varit höga. Det har handlat om vinklar, hörn, nischer, veckade och välvda ytor med komplicerade radier och anslutningar. Där har vi haft stor nytta av vår erfarenhet och kompetens inom SSC. Dessutom har vi hela tiden haft en nära dialog med Akademiska Hus, NCC och Wingårdhs. Det har varit ett mycket inspirerande och givande samarbete. säger Ulf Andersson, projektledare hos SSC.

Totalt levererade och monterade SSC ca 3 500 kvm väggpanel och ca 1 500 kvm takpanel i Aula Medica, alla paneler är brand- och ljudklassade. Andra produkter var takreflektorer, dörrar, glaspartier och kontorsglaspartier.

– Tillverkningen har involverat flera av SSC-gruppens producentföretag. Med facit i hand kan vi konstatera att Aula Medica tillhör SSC:s absolut finaste referensprojekt, säger Peter Forsséll, VD på SSC.

Se fler bilder från Aula Medica

anders@cco.se