Spegeldörrar från SSC bevarar kulturvärden

Så är också fallet i ett projekt där en gammal 1800-talsfastighet på Blasieholmen nu byggs om till ett hotell. Hit levererar SSC hotellrumsdörrar som blir tidstypiska och toppmoderna på samma gång. – Det stämmer. Å ena sidan efterliknar dessa spegeldörrar 1800-talskänslan fullt ut. Var och en av de ca 125 dörrarna kommer bl a att förses med gammeldags gångjärn och penselstrykas på plats. Å andra sidan kommer dörrarna att ha ljudvärden på uppemot 40 dB, så det blir en ganska häftig kombination, säger Roland Andersson, säljare på SSC. Fastigheten med beteckningen kvarteret Sillhovet 3 och som i folkmun kallats Edelstamska…

PH_080115_0019-2
Dörrarna (här ses de grundmålade på fabriken) förses med gammeldags gångjärn, monteras, och penselstrykes på plats.

Så är också fallet i ett projekt där en gammal 1800-talsfastighet på Blasieholmen nu byggs om till ett hotell. Hit levererar SSC hotellrumsdörrar som blir tidstypiska och toppmoderna på samma gång.

– Det stämmer. Å ena sidan efterliknar dessa spegeldörrar 1800-talskänslan fullt ut. Var och en av de ca 125 dörrarna kommer bl a att förses med gammeldags gångjärn och penselstrykas på plats. Å andra sidan kommer dörrarna att ha ljudvärden på uppemot 40 dB, så det blir en ganska häftig kombination, säger Roland Andersson, säljare på SSC.

Fastigheten med beteckningen kvarteret Sillhovet 3 och som i folkmun kallats Edelstamska huset byggdes ursprungligen 1829. Den nuvarande ägaren och byggherre för ombyggnadsprojektet är Sparbössan Fastigheter AB. Entreprenör är JM Entreprenad AB. Arkitekt är SWECO FFNS, med vilka SSC samarbetat nära för att nå optimalt resultat såväl design- som produktionsmässigt.

Och SSCs erfarenhet av den här sortens ”kulturmiljöuppdrag” kan delas upp i både maskinella och mänskliga utmaningar och aspekter.

– När det gäller sådana här specialuppdrag kommer mycket an på yrkes- och hantverksskicklighet, vilket det ju finns gott om inom företaget. Samtidigt måste vi också anpassa oss till ekonomiska ramar, och där kommer vår höga tekniknivå och avancerade maskinutrustning in i bilden. Summan av dessa fördelar gör att vi ofta kommer ifråga i den här typen av projekt vilket känns väldigt hedrande och inspirerande, tycker SSCs Roland Andersson.

anders@cco.se