Skellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljoner

Det blev nyligen klart att SSC Skellefteå AB via sitt säljbolag SSC Joinex AS i Norge, ska leverera dörrar och glaspartier till Stavanger Universitetssjukhus, SUS2023. Ordern är i 40 miljoners-klassen och är den enskilt största leveransordern i SSC:s historia.  I slutet av juni tecknade SSC Joinex AS ett avtal med norska byggentreprenören Byggmester Sagen AS om leverans av invändiga dörrar och glaspartier till ett nytt universitetssjukhus som ska byggas i norska Stavanger, SUS2023. Det nya sjukhuset planeras stå klart 2023, rymma 640 sängar i enkelrum med egna bad och beräknas kosta 9,3 miljarder NOK. För SSC:s del är affären betydande…

Det blev nyligen klart att SSC Skellefteå AB via sitt säljbolag SSC Joinex AS i Norge, ska leverera dörrar och glaspartier till Stavanger Universitetssjukhus, SUS2023. Ordern är i 40 miljoners-klassen och är den enskilt största leveransordern i SSC:s historia.

 I slutet av juni tecknade SSC Joinex AS ett avtal med norska byggentreprenören Byggmester Sagen AS om leverans av invändiga dörrar och glaspartier till ett nytt universitetssjukhus som ska byggas i norska Stavanger, SUS2023. Det nya sjukhuset planeras stå klart 2023, rymma 640 sängar i enkelrum med egna bad och beräknas kosta 9,3 miljarder NOK. För SSC:s del är affären betydande då man förväntas leverera drygt 3000 innerdörrar och 2500 m2 glaspartisystem.

En av anledningarna till att valet föll på SSC är bland annat det breda sortimentet. Snorre Hallem, VD för Byggmester Sagen berättar: – Vi har valgt SSC Joinex pga erfaring og at dere tilbyr en komplett leveranse med både dører og glassfelt fra en leverandør. Vi har og gode erfaringer fra tidligere prosjekter.

 Kenneth Johansen, ansvarig säljare vid SSC Joinex AS, – Vi har ett så pass brett sortiment att vi kunnat täcka in alla delar av projektets behov, helt utan att kompromissa med kvalitet eller utförande. Vi har länge varit starka i Stavanger-regionen och är ett välkänt varumärke där, både hos kunden men även bland andra aktörer i projektet som t ex lås- och beslagsentreprenören. Ett kriterium är att hela byggprojektet skall byggas med stöd av digitala hjälpmedel, något vi har goda erfarenheter från i egna montageprojekt i Sverige. Digitala hjälpmedel är en förutsättning för god projektekonomi och dokumentation under entreprenadtiden.

Johansen fortsätter, – Ordern kommer innebära att vi kan lägga i en till växel i vår expansion i Norge vilket också bör leda till ytterligare anställningar.

– Ett nytt grepp i upphandlingsprocessen för projektet är att byggherren valt att själv styra upphandlingen av utvalda funktionsentreprenörer. Efter att ha studerat olika branschers upphandlingsprocesser har man valt att plocka de bästa delarna och därigenom förbättrat sin process. Det finns ingen utsedd huvudentreprenör utan byggherren projektleder hela byggprocessen och väljer att köpa upp funktioner i moduler och sammanfoga till det nya sjukhuset, avslutar Dan Magnusson VD, SSC Skellefteå AB.

Projektet SUS2023 har utsetts till världens bästa digitala byggprojekt

I finalen ställdes Stavanger Universitetssjukhus mot det kinesiska prestigeprojektet BeiJing CBD Z6 Tower och amerikanska Piedmont Atlanta Hospital, som valts ut bland 196 nominerade projekt.

anders@cco.se