“Silja Line” överträffade förväntningarna

Som anställd på SSC, Skellefteå Snickericentral, fick Anders Åström i ett tidigt skede se ritningar till höghuset. Lindbäcks, som är totalentreprenör, ville nämligen ha in offerter på snickeriprodukter. – Ritningen såg mycket bra ut, men eftersom jag själv är i branschen vet jag att ett byggprojekt inte alltid lever upp den till bild som vuxit i huvudet utifrån en studerad ritning, konstaterar han. Familjen Åström bodde tidigare i en stor trävilla i bostadsområdet Morö Backe. Men när båda barnen var utflugna började paret fundera på att skaffa något mindre. – Vi har också en sommarstuga i Boviken som kräver sitt…

silja line

Som anställd på SSC, Skellefteå Snickericentral, fick Anders Åström i ett tidigt skede se ritningar till höghuset. Lindbäcks, som är totalentreprenör, ville nämligen ha in offerter på snickeriprodukter.

– Ritningen såg mycket bra ut, men eftersom jag själv är i branschen vet jag att ett byggprojekt inte alltid lever upp den till bild som vuxit i huvudet utifrån en studerad ritning, konstaterar han.

IMG_3405Familjen Åström bodde tidigare i en stor trävilla i bostadsområdet Morö Backe. Men när båda barnen var utflugna började paret fundera på att skaffa något mindre.

– Vi har också en sommarstuga i Boviken som kräver sitt och den i kombination med en lägenhet kändes bra. Däremot har det varit tufft att banta ner ett flyttlass från 170 till de 90 kvadratmeter som lägenheten erbjuder.

Lovordar lägenheten

Familjen Åström var bland de första som bestämde sig för att köpa en lägenhet på Älvsbacka Strand. En fyrarummare blev det.

– Att det var ett trähus såg vi som en stor fördel. Själv har jag bott i trähus i hela mitt liv och det ger en helt annan atmosfär än i ett betonghus. Närheten till älven lockade naturligtvis också.

Anders och Britta Åström är helnöjda med sitt nya boende och de tycker att träkänslan finns där, även om det inte syns på väggarna. Det har också varit ett stort mervärde att som hyresgäster få chansen att göra egna tillval, som till exempel flytt av innerväggar och val av inredning, även om det medfört en något förhöjd kostnad.

Anders vill även lyfta fram det positiva bemötandet som beställaren Byggiträ har haft under hela byggprocessen, och han ger en särskild eloge till medarbetarna på Lindbäcks som stått för själva monteringen.

Paret har fått många positiva reaktioner från vänner som kommit på besök.

– De flesta tycker att det är spännande med ett höghus i trä. Men det finns också de som undrar vem som i hela friden stått för färgsättningen. I folkmun kallas huset för ”Silja Line”. Själv tycker jag att det är en härlig färgklick i stan.

– Jag är också positivt överraskad över att lägenheterna är så otroligt tysta, fortsätter han, inte ens hissen i trapphuset ger ljud in i lägenheten.

Till bygget har SSC levererat alla tamburdörrar, innerdörrar, fönster och spiraltrappor. Dessutom har de producerat glaspartierna i entrén. För SSC:s del kommer huset att kunna användas för att visa upp delar av produktsortimentet.

– En utmaning för oss den här gången var att hitta en bra lösning så att de största fönstren kan vara öppningsbara, avslutar Anders Åström.

anders@cco.se