Organisationsförändring för ökat fokus

I samband med att SSC:s försäljningschef för Innerdörrar och Glaspartier, Michael Marklund, går i pension så väljer man nu att dela upp affärsområdet...

I samband med att SSC:s försäljningschef för Innerdörrar och Glaspartier, Michael Marklund, går i pension så väljer man nu att dela upp affärsområdet i två affärsområden och samtidigt rekrytera två  försäljningschefer.

Dan Magnusson, VD på SSC, berättar: – Innerdörrar och Glaspartier är ett stort affärsområde och en uppdelning till två separata affärsområden kommer resultera i flera fördelar för kunder och fabriker. Våra team blir specialiserade på sina produktområden, dialogerna med kund och fabrik kommer att effektiviseras samt att vi kommer få ett vässat säljfokus mot marknaden.

Slipad säljare blir försäljningschef för Glaspartier

För affärsområdet Glaspartier rekryteras internt rutinerade Paul Söderberg som ny försäljningschef.
Paul har lång erfarenhet av SSC och innehaft ett flertal olika roller inom verksamheten och är väl förtrogen med affärsområdet Glaspartier.
– Att ta steget upp från säljare till försäljningschef känns inspirerande. Det känns otroligt kul att få förtroendet av ledningen, berättar Paul, som påbörjade sitt nya uppdrag den första september.

 Nyrekrytering ska lyfta affärsområdet Dörrar ytterligare

Även på affärsområdet Dörrar händer det saker. Dörrproduktionen kommer under 2021 att flyttas till en toppmodern fabrik på Jylland och nu tillsätter man kvalitetsmedvetne hemvändaren André Berglund som försäljningschef för affärsområdet. André kommer närmast från SAAB där han arbetat som systemingenjör inom kvalitet och IT.

Dan Magnusson fortsätter: – André Berglund imponerade stort på oss under rekryteringsprocessen med sina erfarenheter från SAAB och flygindustrin. Hans utveckling inom SSC kommer att bli spännande att följa.

André själv berättar: – ”Det känns otroligt spännande. Nu väntar hårt arbete. Jag kommer från en bransch där både teamarbete och kvalitet är viktigt och kan vara skillnad på liv och död. Jag tar med mig mina erfarenheter inom systematiskt kvalitetsarbete och att leda team till min nya roll på SSC.

André tillträder som försäljningschef på Dörrar den 2 November.

anders@cco.se