Ny VD på Snidex

Lars-Gunnar Marklund heter Snidex AB:s nye vd. Han har arbetat i företaget sedan 1976, den senaste tiden som produktionschef. – Det ser för närvarande mycket ljust ut på den svenska byggmarknaden och det är stor efterfrågan på våra fönster. Under de närmaste åren kommer vi att satsa hårt på att öka exporten, framförallt till England, säger Lars-Gunnar Marklund och passar på att lovorda samarbetet med SSC Skellefteå som säljer Snidex produkter. Den 1 maj tillträder Lars-Gunnar Marklund, 59, tjänsten som vd för Snidex AB i Burträsk. Det är en man som kan företaget utan och innan. Han har arbetat med…

Lars-Gunnar Marklund, VD Snidex
Lars-Gunnar Marklund, VD Snidex
Lars-Gunnar Marklund heter Snidex AB:s nye vd. Han har arbetat i företaget sedan 1976, den senaste tiden som produktionschef.
– Det ser för närvarande mycket ljust ut på den svenska byggmarknaden och det är stor efterfrågan på våra fönster. Under de närmaste åren kommer vi att satsa hårt på att öka exporten, framförallt till England, säger Lars-Gunnar Marklund och passar på att lovorda samarbetet med SSC Skellefteå som säljer Snidex produkter.

Den 1 maj tillträder Lars-Gunnar Marklund, 59, tjänsten som vd för Snidex AB i Burträsk. Det är en man som kan företaget utan och innan. Han har arbetat med det mesta, bland annat varit chef för produktutveckling och kundservice, inköp och produktion.
– Många undrar varför jag stannat så länge hos Snidex. Anledningen är att jag ständigt getts möjlighet till nya uppdrag och att jag trivts med ledningen och arbetskamraterna. Det här jobbet ser jag som ytterligare en utmaning, berättar Lars-Gunnar Marklund.

Har gått snabbare än väntat

Dan Johansson, från ägarfamiljen, som varit styrelseordförande och vd för Snidex sedan övertagandet i september 2004 kvarstår som deltidsarbetande ordförande och kommer att ge Snidex den tid som behövs.

Hans uppdrag som vd bestod i att få företaget lönsamt och sedan rekrytera en vd.
– Med hjälp av duktig personal och en bra marknad har det gått snabbare än väntat att komma på rätt köl. Styrelsen har därtill hittat en mycket kompetent vd inom företaget, säger Dan Johansson.
Lars-Gunnar Marklund är mycket nöjd med det samarbete som Snidex har med SSC Skellefteå kring försäljningen.
– Det fungerar alldeles utmärkt och vi fortsätter på den inslagna vägen. SSC är ett inarbetat namn på marknaden och har kompetenta säljare, konstaterar Snidex nye vd.
– De samarbetsformer som vi etablerat med SSC Skellefteå fungerar på ett smidigt sätt. Här handlar det om en mycket affärsmässig styrning av aktiviteterna, avslutar Dan Johansson.

anders@cco.se