Ny delägare i SSC Klingan

När Staffan Hällgren 2002 blev delägare i och vd för SSC Klingan höll företaget till i nerslitna lokaler i Kåge. Omsättningen låg på 6,5 miljoner kronor. Årsskiftet 2003-2004 flyttade de in i nya fräscha lokaler på Hedensbyns industriområde i Skellefteå och investerade i ett flertal nya maskiner. Samtidigt kompletterades det befintliga produktprogrammet, glaspartier och innerdörrar, med entrépartier. – Det blev en riktig succé, berättar Fredrik Nystedt, som ledde arbetet med att utveckla och lansera de nya produkterna. Omsättningen har ökat till 15 miljoner kronor och antalet anställda ökar successivt. I dag arbetar 15 personer hos SSC Klingan. – I september…

klingan_web3
Fredrik Nystedt och Staffan Hällgren

När Staffan Hällgren 2002 blev delägare i och vd för SSC Klingan höll företaget till i nerslitna lokaler i Kåge. Omsättningen låg på 6,5 miljoner kronor. Årsskiftet 2003-2004 flyttade de in i nya fräscha lokaler på Hedensbyns industriområde i Skellefteå och investerade i ett flertal nya maskiner. Samtidigt kompletterades det befintliga produktprogrammet, glaspartier och innerdörrar, med entrépartier.
– Det blev en riktig succé, berättar Fredrik Nystedt, som ledde arbetet med att utveckla och lansera de nya produkterna.

Omsättningen har ökat till 15 miljoner kronor och antalet anställda ökar successivt. I dag arbetar 15 personer hos SSC Klingan.
– I september anställer vi ytterligare en snickare, säger Staffan Hällgren.

Ett unikt beredningsprogram

Fredrik Nystedt, började sitt yrkesliv som snickare vid SSC Klingan. Här arbetade han fram till 1998. Därefter utbildade Fredrik sig till dataingenjör vid Luleå tekniska högskola. Efter utbildningen har han delat sin tid som beredare på SSC Klingan med att utveckla kalkylprogram för hela SSC-koncernen.

För SSC Klingans räkning har han tagit fram ett helt unikt 3-D CADprogram i Solid Works. Med hjälp av detta automatiska beredningsprogram kan SSC Klingan till exempel på ett mycket enkelt sätt få fram offertritningar.
– Beredningen går minst tio gånger snabbare än tidigare och dessutom kan vi skicka med ritningar till alla typer av offerter. Detta ökar kvaliteten på offerterna och minskar risken för missförstånd, berättar Fredrik Nystedt.

Staffan Hällgren är mycket nöjd med den nya ägarbilden.
– Tidigare har jag varit den ende ägaren som arbetat i företaget. Nu blir vi två aktiva ägare, som tillsammans kan fortsätta att utveckla företaget, avslutar han.

Det största objektet som SSC Klingan arbetar med för närvarande är produktion av glaspartier till 230 kontor i läkemedelsbolaget Pfizers nya huvudkontor i Stockholm.

anders@cco.se