Ny ägare till SSC Wiklunds

Bureå den 28 januari 2005 SSC Wiklunds är ett anrikt företag i Bureå. Verksamheten startades i slutet av 1940-talet och sedan 1967 har familjen Wiklund drivit företaget. Först med Torsten Wiklund vid rodret och sedan år 2000 har hans son Lars Wiklund ägt och drivit träindustrin. Lars kommer att arbeta kvar i företaget efter försäljningen. SSC Wiklunds kommer även fortsättningsvis att vara medlemmar i den Ekonomiska Föreningen SSC och sälja sina produkter via SSC Skellefteå AB. Träteamet, som etablerades 2003, ägs av tre män som alla har ett förflutet hos fönster- tillverkaren SSC Snidex AB i Burträsk. Förutom Sigvard Morén…

Bureå den 28 januari 2005

SSC Wiklunds
Ingemar Brännström, Peter Strömberg, Sigvard Morén och Lars Wiklund

SSC Wiklunds är ett anrikt företag i Bureå. Verksamheten startades i slutet av 1940-talet och sedan 1967 har familjen Wiklund drivit företaget. Först med Torsten Wiklund vid rodret och sedan år 2000 har hans son Lars Wiklund ägt och drivit träindustrin. Lars kommer att arbeta kvar i företaget efter försäljningen.

SSC Wiklunds kommer även fortsättningsvis att vara medlemmar i den Ekonomiska Föreningen SSC och sälja sina produkter via SSC Skellefteå AB.

Träteamet, som etablerades 2003, ägs av tre män som alla har ett förflutet hos fönster- tillverkaren SSC Snidex AB i Burträsk. Förutom Sigvard Morén är också SSC Wiklunds nye vd Ingemar Brännström och den nye produktionschefen Peter Strömberg delägare i Träteamet.

SSC Wiklunds har i närmare 40 år tillverkat specialskåp av olika slag. Under senare år har de främst inriktat sig på skåp till skolor och sjukhus. Bland annat har SSC Wiklunds försett Akademiska sjukhuset i Uppsala och Dragonskolan i Umeå med nya skåp. Företaget har gjort sig kända för att klara korta leveranstider för färdigmonterade skåp.

SSC Wiklunds skåp
Skåp till skolor och sjukhus är främsta inriktiningen

SSC Wiklunds har sex anställda och omsätter lika många miljoner kronor.
– Vi räknar med att kunna öka omsättningen i samma takt som rationaliseringen av produktionen, berättar Ingemar Brännström.
Dessa rationaliseringar handlar främst om att förändra fabrikens layout och att styra om flödet. En annan konkret förändring blir att de i högre grad kommer att använda sig av halvfabrikat i produktionen.

Förutom tillverkning av skåp i SSC Wiklunds regi har Träteamet flyttat sin egen produktion av presentlådor för Västerbottenost och badtunnor till fabriken i Bureå.

SSC Wiklunds
Rationaliseringar och förändringar i fabrikens layout planeras

För mer information:
Ingemar Brännström, SSC Wiklunds 0910-73 36 80
S-O Holmström, SSC Skellefteå 070- 551 15 21

Pressbild 1Pressbild 2Pressbild 3

SSC är Skandinaviens ledande tillverkare av snickeriprodukter och specialsnickerier. Verksamheten drivs i form av en ekonomisk förening bestående av 13 företag, varav 10 utgörs av snickerier i Västerbotten och Norrbotten. Huvudkontoret finns i Skellefteå och marknadsföring och försäljning sköts av SSC Skellefteå AB. SSC, som grundades 1959, har 400 medarbetare och omsätter 390 miljoner kronor.

anders@cco.se