Ny ägare till SSC Snidex

SSC Ekonomiska förening säljer fönsterproduktionen hos SSC Snidex i Burträsk till industrimannen Dan Johansson. – Överlåtelsen av SSC Snidex ingår i en strategisk förändring av SSC-gruppen. SSC har efter en lång sökprocess funnit en lösning som gagnar dotterbolaget Snidex och konstruktivt vitaliserar SSC-gruppen, säger SSC:s styrelseordförande Sven-Olof Holmström. – Snidex kommer även i framtiden att sälja sina produkter via SSC Skellefteå och samarbeta med SSC när det gäller inköp, berättar Sven-Olof Holmström. Dan Johansson, som också blir vd för Snidex, är mycket nöjd med lösningen. – Snidex har kompetenta medarbetare, bra produkter och ett gott namn på marknaden. I kombination…

SSC Ekonomiska förening säljer fönsterproduktionen hos SSC Snidex i Burträsk till industrimannen Dan Johansson.
– Överlåtelsen av SSC Snidex ingår i en strategisk förändring av SSC-gruppen. SSC har efter en lång sökprocess funnit en lösning som gagnar dotterbolaget Snidex och konstruktivt vitaliserar SSC-gruppen, säger SSC:s styrelseordförande Sven-Olof Holmström.

– Snidex kommer även i framtiden att sälja sina produkter via SSC Skellefteå och samarbeta med SSC när det gäller inköp, berättar Sven-Olof Holmström.

Dan Johansson, som också blir vd för Snidex, är mycket nöjd med lösningen.
– Snidex har kompetenta medarbetare, bra produkter och ett gott namn på marknaden. I kombination med SSC:s starka varumärke och min industrikompetens och erfarenhet är jag övertygad om att vi kan utveckla Snidex till ett lönsamt och stabilt företag, säger Dan Johansson, som känner SSC mycket väl eftersom han varit styrelseordförande för SSC Trätrappor i Norsjö sedan 1999. Dan Johansson har cirka 30 års erfarenhet av företagsledning. Senast som vd för SSAB Oxelösund med cirka 2 500 anställa och en omsättning på 5 miljarder kronor.

Alla anställda erbjuds fortsatt anställning i nya Snidex, som kommer att ha cirka 80 anställda och omsätta 80 miljoner kronor. Produktprogrammet utgörs av fönster med inriktning på byggnader där speciella krav ställs på utförande, ljud och brand.

– Förändringen i Snidex medför såväl resursfrigörelse för Burträskfabriken som en finansiell förstärkning i SSC. Resurserna ska användas för att stärka SSC:s huvuduppdrag – marknadsföring av regionens träprodukter, avslutar Sven-Olof Holmström.

För mer information:
Sven-Olof Holmström 070- 551 15 21
Dan Johansson 070-64 497 47

anders@cco.se