Masonitehuset med fönster och dörrar från SSC

En modell av Sveriges mest spännande fritidshus kan, fram till den 28 mars, beskådas på Arkitektmuseet i Stockholm, där den ingår i en utställning om nyskapande Masonitedesign. Den 12-14 april kommer modellen att finnas på mässan SydBygg i Malmö. Masonitehuset är ett projekt inom Designåret 2005. Det vill visa hur västerbottnisk trätradition och nyskapande design kan samverka. Huset har ritats av arkitekt Thomas Sandell och inretts av designgruppen Uglycute. Kompetenta samarbetspartners. Sju företag från Västerbotten ska leverera byggprodukter till Masonitehuset. Bland dessa återfinns SSC Vännäs Dörr och Snidex. – Två kompetenta samarbetspartners som det känns självklart att ha med i…

En modell av Sveriges mest spännande fritidshus kan, fram till den 28 mars, beskådas på Arkitektmuseet i Stockholm, där den ingår i en utställning om nyskapande Masonitedesign. Den 12-14 april kommer modellen att finnas på mässan SydBygg i Malmö.

Masonitehuset är ett projekt inom Designåret 2005. Det vill visa hur västerbottnisk trätradition och nyskapande design kan samverka. Huset har ritats av arkitekt Thomas Sandell och inretts av designgruppen Uglycute.

Masonitehus 2

Kompetenta samarbetspartners.
Sju företag från Västerbotten ska leverera byggprodukter till Masonitehuset. Bland dessa återfinns SSC Vännäs Dörr och Snidex.
– Två kompetenta samarbetspartners som det känns självklart att ha med i projektet, säger Jan Persson, Masonite AB , projektledare för Masonitehuset.

Intresset för Masonitehuset är stort.
– Om vi haft färdiga Masonitehus på Möbelmässan skulle vi säkert sålt ett tiotal och Masonite AB får en hel del samtal från människor som vill köpa huset, berättar Jonas Fröberg.

Ett visningshus ska byggas och ställas ut någonstans i Stockholmstrakten.
– För närvarande för vi diskussioner med Arkitekthus i Stockholm som är intresserade av att sälja Masonitehuset och vi undersöker också möjligheterna för framtida produktion av huset, avslutar Jan Persson.

anders@cco.se