”Helhetsgreppet och förmågan att koordinera är det riktigt unika hos SSC”

”Just att vi inom SSC kontrollerar och tillför mervärden genom hela kedjan från tillverkning till slutmontage gör oss unika på objektsmarknaden”, säger SSC:s VD Peter Forsséll. Även spännvidden med mindre uppdrag till stora prestigeprojekt som Stockholm Waterfront ställer stora krav på ansvarstagande och personlig yrkeskompetens genom hela SSC-gruppen. ”Det börjar redan i samspelet mellan fabrikerna och säljbolagets kalkylarbete som säkerställer ett optimalt underlag. Sedan kräver de mycket komplexa tillverkningsprocesserna en kontinuerlig dialog med kunden för att kunna lösa och synka alla detaljer. Även under montagefasen krävs att fabrikerna, säljbolag och SSC Entreprenad har full koll på allt från leveranser till…

nyhet-lindvalls

”Just att vi inom SSC kontrollerar och tillför mervärden genom hela kedjan från tillverkning till slutmontage gör oss unika på objektsmarknaden”, säger SSC:s VD Peter Forsséll.

Även spännvidden med mindre uppdrag till stora prestigeprojekt som Stockholm Waterfront ställer stora krav på ansvarstagande och personlig yrkeskompetens genom hela SSC-gruppen.

”Det börjar redan i samspelet mellan fabrikerna och säljbolagets kalkylarbete som säkerställer ett optimalt underlag. Sedan kräver de mycket komplexa tillverkningsprocesserna en kontinuerlig dialog med kunden för att kunna lösa och synka alla detaljer. Även under montagefasen krävs att fabrikerna, säljbolag och SSC Entreprenad har full koll på allt från leveranser till koordinering gentemot underentreprenörer. Det är ett komplicerat pussel där vi på SSC är ensamma om att ha den koll vi har på alla bitar”, säger Peter Forsséll.

SSC:s helhetsgrepp har definitivt betalat sig. Inte minst genom att man fortsätter att få prestigejobb som exempelvis kvarteret Uarda och Gothia Towers i Göteborg. Och för att vidareutveckla sitt unika helhetskunnande rekryteras kontinuerligt ny kompetens till SSC-gruppens organisation.

”Vi har nyligen anställt flera nya medarbetare både i säljbolaget och vårt montagebolag. Ett viktigt syfte med detta är just att ytterligare förstärka våra ansvarstagande och övriga kompetensmässiga mervärden. Det har visat sig vara rätt väg att gå i alla projekt – både stora och små”, avslutar Peter Forsséll.

anders@cco.se