Genombrottsorder från Danmark på SSC:s unika omvårdnadsdörr

”Den här dörren är ett bra exempel på hur vi som objektspecialist ofta tar fram spjutspetsprodukter i samråd med kunden. Det är möjligt tack vare att vi har den kunskapskedja som krävs från våra fabriker till säljbolagets kompetenscenter”, säger Peter Forsséll, VD på SSC. Nyckeln i den unika konstruktionen är dörrens dubbla karmar som möjliggör att öppna den inre karmen tillsammans med dörrbladet vid en akut situation, till exempel om dörren barrikaderats från den andra sidan. I Middlefarts fall har SSC även vidareutvecklat konstruktionen efter kundspecifika önskemål. ”Vi har slutit ett utvecklings- och provningsavtal med kunden som säkerställer optimalt slutresultat.…

”Den här dörren är ett bra exempel på hur vi som objektspecialist ofta tar fram spjutspetsprodukter i samråd med kunden. Det är möjligt tack vare att vi har den kunskapskedja som krävs från våra fabriker till säljbolagets kompetenscenter”, säger Peter Forsséll, VD på SSC.

Nyckeln i den unika konstruktionen är dörrens dubbla karmar som möjliggör att öppna den inre karmen tillsammans med dörrbladet vid en akut situation, till exempel om dörren barrikaderats från den andra sidan. I Middlefarts fall har SSC även vidareutvecklat konstruktionen efter kundspecifika önskemål.

”Vi har slutit ett utvecklings- och provningsavtal med kunden som säkerställer optimalt slutresultat. Exempel på en specialdetalj är en rundad stålkarm som förhindrar möjligheten att fästa något, vilket ytterligare minimerar risken för att patienter ska kunna skada sig själva”, säger Forsséll.

Som så ofta ställer denna specialorder höga krav både på utvecklings- och produktionskapacitet hos SSC. Utvecklingen och provningen har skett under stark tidspress och i mitten av november presenterades en prototyp. Ambitionen är att den första leveransen ska rulla ut i januari.

”Vi vet genom vår långa erfarenhet att det ingår i objektspecialistrollen att ha kontroll på alla processer. Att vi även har det i sådana här speciella projekt vad gäller allt från konstruktion och kravuppfyllnad till leverans känns naturligtvis väldigt tillfredställande”, avslutar Peter Forsséll.

 

anders@cco.se