Garanterat tysta rum ger miljonordrar till SSC Öhns

Hos SSC Öhns har man bråda dagar just nu. Leverans av glaspartier till Skanskas ombyggnad av inredningen i en 10 000 kvadratmeter stor fastighet på Lilla Bommen i Göteborg, som ska inrymma Schenkers nya kontor, har precis inletts. Huset ägs av AFA Sjukförsäkring. – Eftersom bygget sker mitt inne in stan krävs det att logistiken fungerar perfekt så att det inte uppstår trafikproblem, säger Kenneth Johansen, säljare vid SSC Skellefteå AB. SSC Öhns glaspartisystem, som i detta fall har en kärna av MDF med yta av björk och som försetts med det talande varumärket Silence, ska nyttjas till 180 nya…

Sverker Bäckström, VD
Sverker Bäckström, VD

Hos SSC Öhns har man bråda dagar just nu. Leverans av glaspartier till Skanskas ombyggnad av inredningen i en 10 000 kvadratmeter stor fastighet på Lilla Bommen i Göteborg, som ska inrymma Schenkers nya kontor, har precis inletts. Huset ägs av AFA Sjukförsäkring.
– Eftersom bygget sker mitt inne in stan krävs det att logistiken fungerar perfekt så att det inte uppstår trafikproblem, säger Kenneth Johansen, säljare vid SSC Skellefteå AB.

SSC Öhns glaspartisystem, som i detta fall har en kärna av MDF med yta av björk och som försetts med det talande varumärket Silence, ska nyttjas till 180 nya cellkontor, konferensrum och grupprum.

– En viktig anledning till att vi valt SSC:s glaspartisystem är att de är lätta att montera. Det har fungerat mycket bra. Dessutom klarade SSC att få fram många glaspartier på kort tid. Från det att avtalet med dem var klart till dess att leveranserna påbörjades tog det bara tre veckor. Sedan har det rullat på med en eller två leveranser i veckan, berättar Magnus Franzén, projektingenjör vid Skanska Region Hus Göteborg.

SSC Öhns har ett egenutvecklat monteringssystem som byggnadsarbetarna gillar.
– Glaspartierna levereras färdigglasade från fabrik. Delsektionerna ställs sedan på en syll som täcks med golvsockel. Därför behöver man bara använda täcklister vid övergången mellan glasparti och anslutande vägg, förklarar Sverker Bäckström.

En annan färsk order kommer från Peab som bygger ett nytt polishus i Helsingborg för cirka 300 miljoner kronor med plats för 600 polisanställda. Där ska alla kontorsrum förses med ljudklassade skjutdörrar Modell Silence 20 med yta av ek. Byggherre är fastighetsbolaget Norrporten.
– SSC var de enda som kunde garantera den ljudreduktion på skjutdörrarna som vi, byggherren och polisen krävde, berättar Bratislav Marjanovic, arbetschef vid Peab Sverige.

SSC ÖhnsHemligheten är en patenterad glaslist som är infräst i ramträet och som sluter om glasskivorna genom att klämma fast glaset och eliminera missljud.
– Vi kan garantera en ljudreduktion med ända upp till 45 decibel. I polishuset i Helsingborg krävs reducering med 20 decibel, säger Kenneth Johansen.

Den starka orderingången innebär att SSC Öhns tillfälligt måste ta in ett flertal nya medarbetare.
– Förhoppningsvis kan det leda till nya fasta arbetstillfällen, avslutar Sverker Bäckström och svarar i telefonen. Efter att ha pratat färdigt kan han konstatera att SSC fått en ny order på Silence glaspartier värd 500 000 kronor till Umeå kommuns skolledningskontor på Dragonskolan.

Mer information:
Sverker Bäckström, SSC Öhns Snickeri, 090-18 52 60
Kenneth Johansen, SSC Skellefteå, 070-577 61 10

SSC, är Skandinaviens ledande leverantör av byggnadssnickerier såsom fönster, dörrar, trappor och specialsnickerier. Bolaget ägs av 8 snickerifabriker som via SSC Skellefteå AB säljer och marknadsför sina produkter. Samarbete sker även med fabriker utanför ägargruppen. Försäljningskontoret finns i Skellefteå och gruppen omsätter 400 miljoner kronor och har 400 medarbetare.

SSC Öhns Snickeri AB i Umeå startades 1976 och ägs av Sverker Bäckström. Företaget tillverkar glaspartier och elfronter. Företaget har 10 anställda och beräknas under 2005 omsätta 18 miljoner kronor.

Pressbild 1Pressbild 2Pressbild 3

anders@cco.se