Dan Magnusson ny ordförande för SSC

1997, i samband med att SSC Skellefteå AB bildades som ett helägt dotterbolag till Skellefteå Snickericentral ekonomisk förening, blev Sven-Olof Holmström föreningens ordförande. Den posten har han innehaft sedan dess. Nu träder Sven-Olof tillbaka och lämnar över till Dan Magnusson. – Jag känner Dan sedan länge och vet att han har en gedigen erfarenhet av att leda företag, att arbeta inom träindustrin och dessutom är han en hängiven föreningsmänniska, berättar Sven-Olof Holmström. 54-årige Dan Magnusson är i grunden byggnadsingenjör och började 1979 sin yrkesbana som byggmaterialsäljare. Han har arbetat som projektledare, marknadschef och försäljningschef på olika företag och sedan 1991…

Dan Magnusson, ny ordförande för SSC
Dan Magnusson, ny ordförande för SSC

1997, i samband med att SSC Skellefteå AB bildades som ett helägt dotterbolag till Skellefteå Snickericentral ekonomisk förening, blev Sven-Olof Holmström föreningens ordförande.

Den posten har han innehaft sedan dess. Nu träder Sven-Olof tillbaka och lämnar över till Dan Magnusson.
– Jag känner Dan sedan länge och vet att han har en gedigen erfarenhet av att leda företag, att arbeta inom träindustrin och dessutom är han en hängiven föreningsmänniska, berättar Sven-Olof Holmström.

54-årige Dan Magnusson är i grunden byggnadsingenjör och började 1979 sin yrkesbana som byggmaterialsäljare. Han har arbetat som projektledare, marknadschef och försäljningschef på olika företag och sedan 1991 är det VD-uppdrag som gällt, bland annat inom träindustrin. 2007-2010 var Dan Magnusson VD för Railcare AB i Skelleftehamn.
– Det var mycket spännande att få vara med om att ta in Railcare på Stockholmsbörsen. Det finns en hel del likheter mellan ett börsbolag och en ekonomisk förening. Bland annat är det viktigt att alla medlemmar och delägare får samma information samtidigt och det är också viktigt att hålla på formaliteterna, säger han.

Numera driver Dan Magnusson ett eget konsultföretaget inom affärsutveckling.
– Något som jag brinner för är kvalitetsutveckling. Inom detta område ligger SSC visserligen redan i framkant. Men det finns alltid saker att förbättra och förhoppningsvis kan jag här bidra med min erfarenhet från verkstadsindustrier som kämpat hårt för att leva upp till kraven från den globalt verksamma bilindustrin.

Dan Magnusson är också ordförande och ledamot i ett flertal andra företag och sitter som ledamot i Västerbottens ishockeyförbund.
– Jag har ett brinnande idrottsintresse och under 15 år var jag ordförande för Clemensnäs Hockey.

Dan Magnusson blev mycket smickrad när han fick erbjudandet att ta över ordförandeposten i Skellefteå Snickericentral ekonomisk förening.
– Genom åren har jag haft mycket kontakt med SSC och vet att det är ett av de starkaste varumärkena i norra Sverige. Jag har också stor respekt för det arbete Sven-Olof Holmström lagt ner för SCC och för hela den svenska träindustrin. Han är helt enkelt en legend, säger Dan Magnusson.

När Dan Magnusson ombeds lyfta fram sin allra starkaste sida väljer han sin förmåga att se till helheten i en verksamhet.
– Vilket säkert kan komma väl tillpass i en bred organisation som SSC.

Från lokalt till internationellt

I 47 år har Sven-Olof Holmström varit verksam inom SSC. Efter ett år som ekonom blev han 1965 föreningens kassör.
– Jag hade lärt mig föreningslivet inom IFK Bjurfors som på många sätt var föregångare inom idrotts-Sverige när det gäller effektivt styrelsearbete, berättar Sven-Olof.

1976 utsågs han till VD i Skellefteå Snickericentral, en post som han behöll fram till 1997. Sedan dess har han varit ordförande och under några år på 2000-talet var Sven-Olof Holmström både VD och styrelseordförande.
– Det har varit fantastiskt att få vara med om att föra SSC från den lokala marknaden till den nationella och sedan vidare in på den internationella marknaden. Jag brukar säga att detta inte varit möjligt utan det tioåriga miljonprogrammet och tillgången till flygplatsen i Skellefteå, avslutar han.

anders@cco.se