Årets bostad med trappor från SSC

Utnämningen av Årets Byggen är Byggindustrins gemensamma manifestation för det goda byggandet. En av kategorierna är Årets Bostad. De vinnande 25 villorna på Östra Trollåsen ligger i två rader. En rad med lite större hus på 159 kvadratmeter i soutterain och en med lite mindre hus på 135 kvadratmeter. Stilen på husen skulle kunna benämnas som nyfunkis. Här är det rena linjer som gäller. Vitputsade fasader med delar i cederträ, i det närmaste platta tak och stilrena skärmtak i glas över dörrarna. Villan är lika ljus inuti som utanpå och sparsmakat färgsatt. Man har valt öppna lösningar och de stora…

Trollaasen-16Utnämningen av Årets Byggen är Byggindustrins gemensamma manifestation för det goda byggandet. En av kategorierna är Årets Bostad.

De vinnande 25 villorna på Östra Trollåsen ligger i två rader. En rad med lite större hus på 159 kvadratmeter i soutterain och en med lite mindre hus på 135 kvadratmeter. Stilen på husen skulle kunna benämnas som nyfunkis. Här är det rena linjer som gäller. Vitputsade fasader med delar i cederträ, i det närmaste platta tak och stilrena skärmtak i glas över dörrarna.

Villan är lika ljus inuti som utanpå och sparsmakat färgsatt. Man har valt öppna lösningar och de stora fönstren släpper in mycket ljus. Den öppna trappan från SSC, med steg och räckesöverliggare i oljad ek och rostfria räckesståndare, leder från allrummet upp till övervåningen och ett långsmalt allrum.
– Redan i skisstadiet ritar vi in trappan. Vi har ett mycket bra samarbete med SSC och alla trappor till Skanska Nya Hem i Väst och Öresund levereras av dem, berättar David Jerhov.

Skapar nya hem

Skanska Nya Hem skapar ett 40-tal projekt per år runt om i Sverige. Ett projekt kan omfatta ett helt bostadsområde eller ett eller flera flerbostadshus som förtätar befintliga områden. Skanska Nya Hem finns huvudsakligen i och kring storstadsområdena i Sverige.
– Tidigare byggde vi bara hus, numera skapar vi nya hem. Vi tar initiativ till att det ska bli nya bostäder och driver hela projekt. När man arbetar på detta sätt är det viktigt att ha kunniga partners som SSC vid sin sida, avslutar David Jerhov.

Juryns motivering för utnämningen av Årets Bostad: De speciella mark- och miljöförutsättningarna har tagits tillvara och vidareutvecklats, med behaglig infogning av varje huskropp. Samarbetet med köparna har varit gott och uppenbarligen bidragit till skärpan och kvaliteten i detaljerna.

v-std-trappa-tr-159_2 v-std-trappa_1712_2

anders@cco.se