Anders Åström ny huvudägare i SSC Wiklunds

55-årige Anders Åström, Skellefteå, äger nu 51 procent av aktierna i SSC Wiklunds AB, medan resten av aktieportföljen delas mellan Sigvard och Erik Morén som också tidigare var delägare. Anders Åström kommer in som huvudägare i ett läge när det gått lite tungt för Wiklunds i spåren efter lågkonjunkturen. Företaget, har idag tio anställda och omsätter cirka tio miljoner kronor. – Tillsammans med SSC:s säljbolag och Wiklunds medarbetare ska jag göra en grundlig genomlysning av verksamheten för att se hur vi kan bli effektivare på alla plan, berättar Anders Åström. Känner Wiklunds väl Han känner Wiklunds mycket väl efter att…

Anders Åström, ny huvudägare i SSC Wiklunds
Anders Åström, ny huvudägare i SSC Wiklunds

55-årige Anders Åström, Skellefteå, äger nu 51 procent av aktierna i SSC Wiklunds AB, medan resten av aktieportföljen delas mellan Sigvard och Erik Morén som också tidigare var delägare.

Anders Åström kommer in som huvudägare i ett läge när det gått lite tungt för Wiklunds i spåren efter lågkonjunkturen. Företaget, har idag tio anställda och omsätter cirka tio miljoner kronor.
– Tillsammans med SSC:s säljbolag och Wiklunds medarbetare ska jag göra en grundlig genomlysning av verksamheten för att se hur vi kan bli effektivare på alla plan, berättar Anders Åström.

Känner Wiklunds väl

Han känner Wiklunds mycket väl efter att de senaste fem åren varit affärsområdeschef inom SSC för dörrar samt projekt- och montage.
– Wiklunds produktkvalitet är mycket hög och vad vi nu ska fokusera på är lönsamheten. ”Rom byggdes inte på en dag”, men min målsättning är att öka omsättningen rejält och att expandera, betonar Anders Åström.

Peter Forsséll, VD, för SSC Skellefteå, ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet med Anders Åström.
– Det blir spännande att följa den positiva utveckling som nu kommer att ske hos Wiklunds, säger han.

För Anders Åström innebär övertagandet av SSC Wiklunds en comeback för honom när det gäller entreprenörskapet. 1983-2006 drev han egna företag. Tillsammans med Erik Fahlgren startade Anders Åström Lasab som var pionjär inom laserbearbetning och efter att Lasab 1998 köptes upp av Akzo Nobel drev han eget konsultbolag.

70-åriga anor

_DSC0451_RET_webbSSC Wiklunds har anor sedan 1940-talet. Då startade verksamheten i Bureå och numera har företaget sin fabrik på Hedensbyns industriområde i Skellefteå. SSC Wiklunds, som är medlem i Skellefteå Snickericentral ekonomisk förening, tillverkar specialskåp till offentliga miljöer vilka säljs och marknadsförs via SSC Skellefteå. En typisk Wiklundsleverans går till skolans hemkunskapslokaler. Eller till sjukhusets uppehållsrum, pentry och förvaringsutrymmen. Eller som förvaringsmöbler till kontorets skrivare, kopiatorer och annan utrustning som behöver speciella hurtsar och skåp.
– Till SSC:s pågående prestigeprojekt Pizza Hut producerar Wiklunds bland annat kaffestationer och buffédiskar. Referensjobb i den klassen ska vi bygga vidare på och utveckla, avslutar Anders Åström.

anders@cco.se