SSC Öhns Snickeri

 

Om SSC Öhns Snickeri

Kundlöfte: Våra produkter tillverkas med kompromisslös yrkestolhet och moderna metoder. Genom att kombinera olika material tillhandahåller vi produkter som gör våra kunders arbete enklare, snabbare och med ett bättre slutresultat.
Det är inte lite vi lovar till er som kund. Men det är något som vi tillsammans gör allt för att uppfylla.

SSC Öhns Snickeri ägs idag av Sävarkoncernen och en stor förändring skedde i mars 2019 när verksamhet flyttades från Umeå till de 5 000 kvadratmeter stora lokalerna i Sävar. Detta gjordes för att öka synergieffekterna mellan företagen i koncernen. Flytten ingår som en del i en större strategi med målet att effektivisera företagens arbetsprocesser, kunna utveckla produktportföljen och inte minst attrahera fler kunder.

Sommaren 2019 investerade vi också i en ny lackanläggning där vi använder vattenbaserad UV-lack vilket medfört att vi kunnat minska användningen av lösningsmedel med ca 90 procent. Detta har resulterat i ett lyft för både den yttre miljön och arbetsmiljön samt en kvalitetshöjning på våra målade produkter.
Vi arbetar även aktivt med vårt LEAN-arbete som är grunden till många av de förbättringar som nu genomförs och kommer att genomföras i verksamheten.

 

Glaspartier, skjutdörrar och elcentralfronter fyller en viktig del i en funktionell och estetisk arkitektur för kommersiella fastigheter som hotell, kontor, sjukhus och andra offentliga miljöer. Glaspartier för att öppna upp och förhöja det estetiska uttrycket medan elfronter tillgängliggör nödvändig infrastruktur samtidigt som den smälter in i miljön.

Vårt signum är vårt produktvarumärke Silence™. En produktserie som blivit uppskattad för sin möjlighet att snabbt och enkelt förändra kontors- och rumsindelning. Silence™ är en favorit bland arkitekter och våra kunder. Det pågår nu ett intensivt utvecklingsarbete för att bredda produktsortimentet.
Den senaste produkten är Silence Inwall™. En unik högpresterande inbyggd skjutdörrslösning där vi även har genomfört en patentansökan på produktens innovativa lösningar. Vi har även Silence Cube™, ett tystrum som har utvecklats och designats i samarbete med SWECO.

Vi har fått förtroende att leverera lösningar till en mängd stora byggprojekt i Sverige och Norge. Bland annat till Biomedicum – årets bygge 2019, NKS, Turning Torso, Swedbank, Regionens Hus, Akademiska Sjukhuset och Lingenässkolan.
I Norge har vi bl a levererat till Universitetet i Stavanger och UiT, Norges arktiske universitet i Tromsø.

Magnus Eriksson

Platschef (Sjukskriven)+46 90 18 52 63

Patrik Israelsson

Produktionschef+46 90-706646

Anders Nyström

Beredare/Projektledare+ 46 90 18 52 65

Peder Gustafsson

Beredare/Projektledare+ 46 90 18 52 64

Kenneth Johansson

Beredning och tillverkning Elfronter+46 90 18 52 66