SSC levererar strålskyddande specialfönster till Sahlgrenska

SSC levererar strålskyddande specialfönster till Sahlgrenska 1

Fönstren har utvecklats i nära samarbete mellan två av SSC:s producentföretag, SSC Etri Fönster och SSC Klingan.

”Det här visar tydligt hur vi genom samverkan inom SSC-gruppen smidigt och kostnadseffektivt kan möta – konstruera och producera – specifika kundkrav”, säger Bo Nyström, säljare hos SSC. Samtliga 450 utvändiga fönster är förberedda för strålningsskyddande glas. De fönster som de facto har blyglas kommer att finnas i de delar av byggnaden som vetter mot rum med röntgen- och magnetkamerautrustning mm. Hemligheten bakom den rationella produktutvecklingen och produktionen finns att hitta i SSC:s sortiment av standardfönster.

”Det handlar om skräddarsydd anpassning och utveckling av en standardmodell i SSC Etris standardsortiment. Tillsammans med SSC Klingan har sedan modifieringar som ökade dimensioner och djup hos karmar gjorts för att rymma persienner och motorstyrda mörkläggningsgardiner”, förklarar Bo Nyström.

SSC har som ledande snickerileverantör och objektspecialist bred erfarenhet av att ta fram specialprodukter till alla slags storskaliga byggprojekt, inte minst till vårdsektorn.

”Vi genom åren även utvecklat och levererat innerdörrar som klarar strålningskrav. Ett annat aktuellt exempel är den speciella säkerhets- och omvårdnadsdörr vi utvecklat för psykiatrivården. Det känns naturligtvis inspirerande att vi hela tiden fortsätter att bli tillfrågade av den här delen av objektsmarknaden”, avslutar Bo Nyström.